HEMMASEGER OCH MERITERAT NYFÖRVÄRV!

Forshaga fortsätter att plocka poäng på hemmaplan. Igår kväll besegrade man Kumla med 4 – 1 i en match där man äntligen lyckas få lite fart på målproduktionen.

Coach Lundell summerar matchen:
-”Verkligen en skön seger i kväll mot Kumla!
Tycker att vi kommer ut och tar kommandot direkt i matchen. Vi har pratat att vara enklare och rakare i vårt anfallsspel och det tycker jag att vi är då vi skapar en hel del lägen med avslut och tryck på mål. Vi får också ledningen efter halva första perioden genom Niklas Fogström. Niklas blev klar bara någon timme innan matchen skulle börja och visade direkt vilken bra spelare han är.

I den andra perioden fick Kumla göra 1-1 i vårt power play, vilket är olyckligt. Det gör att vi tappar spelet för några minuter, men genom ett bra PP får vi ledningen och tar tillbaka initiativet.
Vi är riktigt nöjda med tredje perioden då vi håller i spelet bra och får göra både trean och fyran. Äntligen fick vi göra mål i vårt PP!
Tycker även att anfallsspelet såg bättre ut och det är även bra att vi bibehåller spelet i försvarszonen och i box play.
Nu ser vi fram emot söndagens match mor Surahammar.”

Ja, kvällens stora snackis var alltså det blixtinkallade nyförvärvet Niklas Fogström med över 300 SHL-matcher under bältet. Laget dras förnärvarande med ett antal skador och en avstängning, vilket motiverade värvningen. Niklas är klar för tre matcher till att börja med.

Utvisningar: Forshaga 3x2min, Kumla 4x2min
Målvakter: David Söderberg 100,00%, Hugo Svensson 90,91%, Jonathan Frykholm 91,89%