Inför Kiruna IF hemma

I eftermiddag kl.16.00 är det nedsläpp i Östersund Arena, vi gästas av Kiruna IF som vi förlorade mot i söndags uppe i Kiruna.
Kiruna IF som i år satsat hårt för att ta steget förbi stadskonkurrenten Kiruna AIF har till denna säsong värvat in inte mindre än fem utländska spelare vilket har slagit väl ut och man innehar just nu en placering som leder till Allettan.
Poängtoppen Kiruna IF:
1. Simon Thyni 11 GP 5 mål 5 assist
2. William Otter 11 GP 3 mål 6 assist
3. Olli-Aleksi Pietilä 11 GP 3 mål 5 assist

Poängtoppen ÖIK:

  1. Linus Wernerson Libäck 11 GP 7 mål 6 assist
  2. Pontus Wernerson Libäck 12 GP 5 mål 8 assist
  3. Marwin Ingmarsson 12 GP 6 mål 3 assist
Tränaren Kjell-Åke Andersson om eftermiddagens möte med Kiruna IF:
– Efter 12 omgångar leder vi serien efter 9 vinster, 2 förluster samt en oavgjord ( förlust i overtime). Resultatmässigt är det klart godkänt och det är alltid roligt att leda serien. Tittar vi på prestationerna så har vi varit lite ”svajiga”  med höga toppar där vi spelat väldigt bra. Självklart arbetar vi för att vara ännu mer konsekventa i vårt spel och på så sätt höja upp vår lägsta nivå.
– Vi får möjligheten till revansch i eftermiddag mot Kiruna IF, det lag som är den stora överraskningen i årets serie. Kiruna IF är ett välcoachat lag som krigar hårt över hela banan.
Alla spelare är tillgängliga förutom David Westlund (sjuk), Linus Wernersson-Libäck (avstängd en match) samt Daniel Magnusson som tyvärr förra veckan drabbades av en arbetsrelaterad skada och blir borta ca 3 månader.
Så här ser eftermiddagens lag ut:
Målvakter: 35 Carl Hjälm (1 Robin Christoffersson)
Backar:73  Ludvig Carlsson,  51 Petter Runesson,  12 Erik Näslund, 77 Niklas Nilsson, 24 Alfons Malmström, 48 Karl Markström, 5 August Hansson
Forwards: 15 Jesper Schiöler, 23 Pontus Wernersson Libäck, 46 Elias Bjuhr, 66 Marwin Ingmarsson, 79 Marcus Fornell, 88 Ludwig Tallqvist
                  20 Anton Grenholm, 21 Simon Lövgren, 10 Tony Söderman, 11 Emil Pettersson, 14 Axel Olsson, 54 Filip Danielsson
Nedsläpp 16.00 i Östersund Arena

TILLSAMMANS ÄR VI ÖIK