Tung suddenförlust på ön för BHF, nu väntar ödesmatch(er) i helgen

Så efter att play-off 1 samt hockeyettanfinalen och valen till play-off 2 gjorts så var det så dags för BHF att gå in i play-off mot Hockeyallsvenskan då valet för BHF föll på Gotlandsgänget Visby/Roma.

 

Bortamatch på ön är aldrig någon lätt uppgift och med ett litet uppehåll för laget samt att man var favoriter inför matchen (som avgörs bäst av 3 där BHF har hemmaplansfördel) så var det många som var intresserade över gårdagens drabbning.

 

BHF inledde piggt och hade flera bud på att spräcka målnollan bakom Daniel Marmenlind i hemmakassen när man fick spela ett tidigt powerplay. Närmast var man en stolpträff från att ta ledningen.

 

Perioden var väldigt jämn spelmässigt där båda lagen bytte chanser med varandra men utan att lyckas överlista varken Marmenlind eller BHFs Alexander Johansson.

 

Mittakten där lagen fick längre till båsen skulle visa sig vara nyttigt för hemmalaget som dominerade mittakten. Kanske var det för den starten man fick.

 

1-0 kom efter 2.48 när BHFs Christian Blomqvist satt utvisad och jubel hos hemmapubliken. Strax därpå dubblade man ledningen till 2-0 när Teemu Huttu satte sitt 5e mål i play-offspelet (4 mål mot Lindlöven)

Perioden kantades dessutom av många utvisningar där BHF bl.a klarade av att hålla emot i 3 mot 5 spel.

 

BHF höjde tempot i den tredje perioden samtidigt som hemmalaget började spela mer försvarsspel och försöka försvara sin ledning.

 

Många trodde att Visby hade gjort 3-0 men efter konferens mellan domarna då man inte kunde se om pucken var över linjen eller inte dömde man bort målet. Strax därpå styrde istället Markus Persson in 2-1 för BHF, även denna gång efter domarkonferens om det var hög klubba på Persson eller inte. Nej tyckte domartrion och BHF kröp närmre.

Med 5 minuter kvar att spela kom Jacob Thor på kanten och från knappt någon vinkel alls lyckades han överlista Marmenlind med ett skott som målvakten borde ha tagit.

 

Förlängning väntade och där drog BHF på sig 3 utvisningar inom loppet av 2 minuter. Man klarade först både 4 mot 5 spelet och även följande 3 mot 5 spelet. Men till slut orkade man inte hålla tätt och förre BHF spelaren Carl Ericsson satte avgörande 3-2 inför en jublande hemmapublik 3.22 in i förlängningen.

 

skott totalt 48-34 (11-12, 19-8, 12-13, 6-1)

utvisningar Visby 6×2 BHF 9×2

domare Mattias Enroth

http://stats.swehockey.se/Game/Events/488212

 

I gårdagens match drog BHF på sig alldeles för mycket utvisningar för att kunna rå på ett sånt bra lag som Visby/Roma. Trots en stark upphämtning från 0-2 till 2-2 så föll man alltså i sudden death.

1-0 i matchserien till Visby/Roma. Nu gäller det för BHF att vinna 2 raka hemmamatcher under fredagen och lördagen om säsongen skall leva. Skulle Visby ta en match till är säsongen över för BHF och det lag som vinner 2 matcher går alltså vidare in i den sista play-offrundan inför kvalserien mot Hockeyallsvenskan.

Så returmatch väntar alltså fredag kväll med start 19:00. Skulle BHF vinna den spelas en helt avgörande match i Borlänge ishall på lördagen klockan 16:00.