Säsongen över för BHF

Man tog det till en 3e och helt avgörande match hemma mot Visby/Roma men då avgörandet under lördagen skulle falla så kom BHF inte alls upp i nivå och fick till slut se sig besegrade med 2-1 i matchserien mot Visby och säsongen tog därmed slut för Borlänge Hockey under play-off 2.

 

2 tighta matcher och varsinn seger var alltså facitet inför den avgörande matchen i Borlänge ishall under lördagseftermiddagen. De dryga 700 åskådarna som tagit sig till plats till arenan hade stora förhoppningar om att laget skulle leva vidare in i play-off 3 efter segern dagen innan.

 

Men denna match studsade inte alls med hemmalaget och trots att en spelmässigt jämn första perioden så var det gästerna som först fixade 0-1 på en slumppuck som letade sig in bakom Johansson i kassen.

 

Innan perioden var över dunkade Adrian Elefalk in 0-2 i krysset.

 

I mittakten kom BHFs ras. Trots att Visby sköt 13 skott lyckades man överlista Alexander Johansson hela 5 gånger!

0-3 och 0-4 kom inom loppet av 48 sekunder. 0-5, 0-6 och 0-7 gjorde man på 2.53 och folk började lämna arenan i missnöje.

 

BHF fick till ett tröstmål av Mikael Hansson innan andra akten var till ända.

43 sekunder in i tredje perioden gjorde Adam Eriksson Visbys sista mål i afton bakom nyinsatte Victor Eriksson. Backen Ludvig Östman ordnade slutresultatet 2-8 och BHF är därmed utslagna för denna säsong.

 

skott totalt 41-33 (15-14, 13-13, 13-6)

utvisningar BHF 6×2 Visby/Roma 10×2

domare Daniel Wessner

publik 708

http://stats.swehockey.se/Game/Events/488224

 

Förlust med 1-2 i matcher mot Gotlandsgänget Visby/Roma alltså i play-off 2. Längre än så lyckades inte BHF gå denna säsong men har ändå gjort det godkänt med tanke på det unga och orutinerade lag man ställde på isen denna säsong. Stora siffror i sista matchen vilket kanske inte riktigt spelade matchbilden men sett över 3 matcher vinner Visby rättvist och det är bara att gratulera till avancemanget till play-off 3.

 

Där kommer man att ställas mot Troja/Ljungby som besegrade Boden i en helt avgörande match efter förlängning.

Övriga play-off 3 matcher är Mariestad – Tranås samt Hudiksvall – Vimmerby.

 

Tack alla inblandade för denna säsong och på återseende till sommarens träningsmatcher och säsongen 2020/2021.