Bajens effektivitet avgjorde kvalpremiären

Hammarby vann den första matchen i kvalserien med 5-2 borta mot Järfälla.
Det var Bajen som inledde piggast, men hemmalaget tog ledningen efter åtta minuters spel. Felix Johansson kvitterade för Hammarby med ett skott ur snäv vinkel, och Jonathan Tärnblom gav sedan Bajen ledningen med en projektil från blå.

Spelet var jämnt så långt, och fortsatte vara det i den andra perioden. Men det var Hammarby som utnyttjade sina lägen, och man gick ifrån ytterligare tack vare två snabba mål i mitten av perioden. Dessa påminde en del om målen i första perioden – först var det kapten Marcus Carlsson som hittade rätt ur dålig vinkel, och sedan Joakim Albertsson som satte fyran med ett skott från blå.

I den tredje perioden sjönk kvaliteten på spelet från bägge lagen, och förutom ett elegant ”Zorro-mål” från Marcus Carlsson som tyvärr dömdes bort pga hög klubba var de första 19 minuterna av perioden inte mycket att skriva hem om.
I slutminuten blixtrade det dock till – först kunde Järfälla reducera, och bara 10 sekunder senare fastställde Robin Kokkonen slutresultatet när han klev rakt igenom hemmaförsvaret och satte pucken i nät. Tre sköna poäng och en perfekt start på kvalet för Bajen!

På onsdag väntar ny bortamatch, mot Åker/Strängnäs HC som inledde med en klar förlust mot Hanviken idag (7-3).