Tre roller i en för ”mesta” supportern

Möt supportern som inte drar sig för att köra sådär 120 mil fram och tillbaka till Vimmerby för att se Hudik Hockey spela första matchen i playoff 3.

– Det tar väl lite drygt sex timmar åt vardera hållet, så det ska väl gå bra, tycker Peter Berglund, som också fanns på plats tillsammans med sin familj när HHC spelade playoff 2 nere i Nybro senast.

– Vi satt mitt bland Nybros supporterklack och jag fattade nästan inte att matchen tog slut, för det blev alldeles tyst i ishallen när Marklund satte segermålet. Men alla uppträdde väldigt sportsligt och gratulerade oss till segern, konstaterar Peter, som inte bara är en hängiven supporter utan också både sponsor och styrelseledamot.

Peter Berglund driver idag ICA MAXI Stormarknad i Hudiksvall, en butik bara vuxit genom åren och som nu har 130 årsanställda och omsätter över 300 miljoner.

Peters pappa Pelle drev från slutet av 60-talet Solbacka är Livs, som då låg mindre än ett stenkast ifrån den dåvarande hockeyrinken på Glysisvallen.

1990 köpte far och son tillsammans Konsum/Servus-butiken på den plats där ICA MAXI nu ligger.

– Hela den butiken var inte större än vad vår avdelning för frukt och grönt är idag, konstaterar Peter, som har varit med om en fantastisk resa med sitt företag.

– Ja, vi har gått hela vägen genom ICA:s alla steg från en liten närbutik via Supermarket och Kvantum fram till dagens MAXI Stormarknad, berättar han.

– Det har varit mycket lärande och glädje, men alla beslut har inte varit lätta, menar Peter.

– Jag lärde mig av pappa att alltid se till kundens behov. Ordet ”kundnytta” har följt oss genom åren.

Vid sidan av företagets utveckling har Peter alltid haft ett brinnande intresse för idrott.

– När jag var yngre höll jag väl på det mesta. Det var friidrott och bordtennis och kvartershockey. Jag provade på slalom och så var jag hockeymålvakt i skollaget i Ilsbo, berättar Peter, som till slut nådde allra längst – i rally!

– Ja, där fick jag faktiskt köra i juniorlandslaget, berättar han.

– Och sedan har jag väl följt idrott på alla nivåer. Själv är jag absolut en tävlingsmänniska i alla sammanhang. Jag bygger alltid upp mål som jag vill nå.

När Hudik Hockeys marknadsansvarige Fredrik Jönsson första gången tog kontakt med Peter Berglund var intresset rätt ljumt från Peters sida.

– Så vi började lite passivt med ett mindre sponsorstöd. Andra året när vi första gången gick in i ett sponsoravtal såg jag min första HHC-match. Och jag blev verkligen förvånad över den höga nivån på HockeyEttan, säger Peter Berglund, som idag tillhör föreningens huvudpartners.

Parallellt med sitt intresse för hockeyn och laget sitter han nu också i Hudik Hockeys styrelse.

– Ja, och där väcks tävlingsinstinkten igen när man får vara en del av verksamheten.

Då och då talas det i HHC om att målet är HockeyAllsvenskan. Hur ser du på det?

– Om vi skulle klara det sportsliga och någon gång ta oss upp, så måste vi vara redo på alla nivåer i föreningen. Men det är sånt vi jobbar med varje dag. Och nu har vi en samstämmig målsättning.

– Men det hänger inte bara på oss i föreningen. Arena-frågan är en av kärnpunkterna. Där måste vi hitta en lösning.

Glysishallen håller inte allsvensk klass som den ser ut idag, konstaterar Peter Berglund som erkänner att han nu brinner för arbetet i Hudik Hockey.

– Och jag missade två matcher i början av säsongen. Det var riktigt jobbigt, menar han.

Skribent: Lars Gösta Larsson