HC Dalen värvar Adam Hirsch

På forwardsidan förstärker Adam Hirsch HC Dalen till den kommande säsongen.
“Adam är en spelare som kan spela både center och ytterforward och kommer bidra med spets till vårat anfallsspel”, säger Per Gustafsson, tränare och sportchef i HC Dalen.

Adam Hirsch kommer närmast från Nyköpings SK där stod han för 29 poäng på 39 spelade matcher (16+13). Adam har Hedesunda IF som moderklubb och har under sin juniortid representerat Brynäs IF som han har åtta spelade SHL-matcher med.

– Adam är forward i rätt ålder som kommer bidra med ännu mer spets till vårt anfallsspel, det är en riktigt bra forward, med SHL-matcher tillsammans med Brynäs på kontot. Vi fick se hans kvaliteter när han spelade i Kallinge/Ronneby under säsongen 18-19, en allroundspelare som kan spela både ytterforward och center om det skulle behövas och har ett öga för att göra mål, säger Per Gustafsson.

Adam befinner sig för närvarande i hemstaden Gävle och ser fram emot en flytt ner till Jönköping och för att få spela i den södra serien igen som står för den roligaste hockeyn i Hockeyettan.

– Jag fick direkt en bra magkänsla när jag snackade med Pelle så valet var ganska enkelt. Laget är riktigt bra och jag tror att Dalen har förutsättningarna för mig att utvecklas bäst som ishockeyspelare. Jag är en snabb och skicklig forward som gillar att vara kreativ på rätt ställen ute på isen, där i ligger mina styrkor att få bidra med offensiven på isen. Det ska bli grymt kul att få flytta ner till Jönköping och att återigen få spela i den södra serien som enligt mig står för den roligaste hockeyn.

Kontraktet med Adam Hirsch gäller i ett år.

FAKTA / HIRSCH
Född: 980606, Gävle
Moderklubb: Hedesunda IF
Position: Forward
Skjuter: Vänster
Längd / vikt: 175 cm / 75 kg

Tidigare klubbar: Brynäs IF, Kallinge/Ronneby IF, Nyköpings SK

Piotr Arvidsson
Media och kommunikation
HC Dalen