Valberedningens förslag till styrelse 2020/2021

Nybro Vikings valberedning, beståendes av Peter Aro, Claes Borg och Per-Erik Åberg, inledde arbetet med att formera kommande års styrelse i januari. Efter flera möten med nuvarande och tänkbara nya styrelsemedlemmar kan valberedningen nu presentera ett förslag till ny styrelse för säsongen 2020/2021.

Med detta som bakgrund har valberedningen nu avslutat sitt uppdrag och kommer vid årsmötet den 11 juni 2020 att föreslå nedanstående val till styrelse. Valberedningen föreslår att styrelsen för det kommande året består av 9 styrelseledamöter. Detta är en minskning med en person mot föregående år.

Förslag till styrelse 2020/2021:
Ordförande, 1 år: Kim Ahlqvist
Vice ordförande, 2 år: Kerny Johansson
Omval av ledamöter, 2 år: Roland Johansson, Tobias Svanström, Carl-Oscar Carlsson
Omval av ledamöter 1 år: Märit Truuts
Nyval av ledamöter, 1 år: Johan Gunnarsson, Hanna Petersson, Pär Knutsson

På egen begäran lämnar Krister Engdahl, Susanne Lundberg, Leif Olson och Martin Persson styrelsen. Vi tackar de för deras insatser och i synnerhet Krister Engdahl för sitt mångåriga och mycket värdefulla arbete i föreningen.

Som revisor föreslås omval på Joachim Nilsson, Deloitte.

Presentation av valberedningens förslag till ny styrelse

Kim Ahlqvist, Ordförande
Yrke: Kommunikationschef i Mörbylånga kommun
Bakgrund: Tidigare redaktionschef för nättidningen 24Sveriges redaktioner ute i landet. Också en drivande kraft i och omkring Nybro.
Bor: Nybro
Vikings-anknytning: Följt föreningen sedan barnsben och har suttit i föreningens styrelse i två år.
Största utmaning i klubben: Frågan är inte helt enkel. Det är klart att ekonomin är en stor utmaning för föreningen. Dels med anledning av att vi siktar mot att ta ytterligare steg sportsligt. Och med en sportslig satsning krävs en stabil ekonomi och en ökad omsättning. Samtidigt vet vi om att vi befinner oss i oroliga tider med rådande coronavirus. Men vi hoppas naturligtvis att de som varit med på vår resa såhär långt fortsätter att vara det. Men för att öka omsättningen och ta nya kliv behöver vi hitta fler ben att stå på. Vi kan inte förlita oss på entréintäkter, säsongskort och sponsorer. Jag har idéer som jag vill verka för som förhoppningsvis innebär att föreningen når en ny nivå på flera plan. Det är också viktigt att hålla i Krister Engdahls fina arbete genom att hela tiden tänka långsiktigt och inte göra något som kan äventyra föreningens existens. Vi ska förvalta och utveckla det som byggts upp de senaste åren och göra Nybro Vikings ytterligare lite bättre, ytterligare lite starkare och ytterligare lite mer spännande. Såväl när det gäller vårt lag i hockeyettan som våra barn och ungdomar. Ni vet väl om att Nybro Vikings är en av två klubbar i Hockeyettan som flest spelare vill representera? Vet ni också om att vi har åtta aktiva ungdomslag och två aktiva J-lag? Detta ska vi vara stolta över!

Kerny Johansson, vice ordförande
Yrke: Produktionschef, Lintex AB
Bakgrund: Tidigare arbetat inom tillverkningsindustrin på Kährs, Swedwood Bräntorp, Spaljisten Åseda, Prestando Kalmar, GFAB Alstermo och i roller som platschef, teknisk chef och produktionschef.
Bor: Nybro
Vikings-anknytning: Mitt stora intresse är ishockey överlag och framförallt Nybro Vikings som jag följt sedan jag var liten grabb. Jag var engagerad i u-sektionen cirka 8-10 år när sonen spelade och går nu in på mitt and

ra år i styrelsen.
Största utmaning i klubben: Ja det får bli ett brett svar där ekonomin givetvis kommer främst. Vi behöver öka omsättningen samtidigt som vi inte ska sätta oss i några ”dåliga sitsar” där vi inte kan göra rätt för oss. Utan fortsätta det arbete som påbörjats med vårt mål att ta ytterligare steg med en väl fungerande ekonomi i föreningen. Jag vill passa på att lyfta fram allt ideellt jobb som görs i föreningen. Utan allas insatser skulle vi inte få den upplevelsen som vi får. Vidare vill jag lyfta kansliet som alltid finns tillgängliga, ni är alla fantastiska och gör ett otroligt jobb. Våra samarbetspartner som är oerhört viktiga för att vi ska kunna driva Nybro Vikings mot vårt mål. Vi behöver nya idéer för att öka intresset för föreningen, det blir en stor utmaning i dessa oroliga tider. Får vi alla dessa hjul att samspela är jag säker på att vårt representationslag kommer ge oss en stark och sevärd säsong där vi stärker Nybro Vikings varumärke ytterligare.

Johan Gunnarsson, ledamot (Nyval)
Yrke: Delägare i Nybro Transport AB, Projekt Mosjön AB, Spishuset i Kalmar AB, ThuGu Fastigheter AB och VD i Freezing Food Kalmar-Öland AB med mera.
Bakgrund: Har jobbat i de egna företagen sedan jag slutade gymnasiet 1988.
Bor: Alsjöholm utanför Nybro
Vikings-anknytning: Har tillbringat den största delen av ungdomstiden i ishallen i Nybro. Målvakt genom alla pojklagen till och med Juniorlaget, var även med några matcher i A-laget i dåvarande Div 1. Sedan dess en flitig åskådare.
Största utmaning i klubben: Att på ett genomtänkt sätt hålla balansen mellan god ekonomi och ett slagkraftig A-lag. Ha ett attraktivt erbjudande till publik och sponsorer.

Pär Knutsson, ledamot (Nyval)
Yrke: Platschef, Peab Anläggning AB
Bakgrund: Har arbetat på Peab sedan 2007 och sedan 2009 med nuvarande arbetsuppgifter. Idag också tränare för Madesjö F09.
Bor: Nybro
Vikings-anknytning: Har följt hockeyn i Nybro hela livet och spelat själv. Idag också tränare för Team 12.
Största utmaning i klubben: Jag brinner för barn- och ungdomshockeyn där jag ser en utvecklingspotential. Det är här jag vill lägga min tid.

Hannah Petersson, ledamot (Nyval)
Yrke: Ekonom på Lintex AB
Bakgrund: Tidigare jobbat som ekonom på Linnéuniversitetet.
Bor: Nybro
Vikings-anknytning: Båda mina två söner spelar hockey i Nybro Vikings ungdomslag så hockeyn är ett stort intresse i hela familjen.
Största utmaning i klubben: En svår fråga då jag ännu inte är så insatt i styrelsearbetet av förklarliga skäl. Men som jag ser det nu är den största utmaningen för Nybro Vikings att fortsätta gå framåt och hålla fast vid höga publiksiffror även under rådande läge i samhället på grund av Coronakrisen. Nybro Vikings har en fantastisk publik som stöttar sitt lag och många eldsjälar som månar om föreningen vilket är en förutsättning för att kunna hålla samma stabila läge och fortsättningsvis även nå ännu högre.

Tobias Svanström, ledamot
Yrke: Automationsingenjör på Kährs
Bakgrund: Började mitt yrkesliv med att räfsa kottar på Joelskogens camping när jag var väldigt ung. Efter diverse sommarjobb utbildade jag mig till automationsingenjör och har nu arbetat som just detta på Kährs i tio år. Var med och återstartade en annan ishockeyförening i stan, men efter att den lades på is så övergick mitt engagemang till Nybro Vikings. Fick förfrågan om att gå med i styrelsen inför säsongen 2019/2020 och tackade såklart ja till detta.
Bor: Nybro
Vikingsanknytning: Började att spela hockey i föreningen när jag var 3-4 år och spelade fram till att jag var 16-17 år. Har i stort sett alltid varit på representationslagets matcher genom åren.
Största utmaning i klubben: Under kommande år kommer den största utmaningen absolut att vara coronavirusets framfart. Just nu vet ingen hur det kommer att se ut till hösten och det är ju väldigt tufft att bedriva en förening i sådan ovisshet. Just nu kan vi bara hoppas att det blir spel till hösten och livet återgår till det normala.

Carl-Oscar Carlsson, ledamot
Yrke: General manager på Smurfit Kappa Lithopac i Nybro
Bakgrund: Har arbetat inom koncernen i olika uppdrag sedan 1999.
Bor: Krankelösa, Ljungbyholm
Vikings-anknytning: Går in på mitt tredje år i Nybro Vikings styrelse.

Roland Johansson, ledamot
Yrke: Ägare och styrelseordförande i Börjes Logistik & Spedition AB med dotterbolagen Emotion Logistik AB, Börjes Miljötransport AB, Börjes Speciallogistik AB och Log-IT Fastighet AB.
Bakgrund: Arbetat i Familjeföretaget sedan jag var 20 år. Är för närvarande även engagerad styrelseledamot i Kalmar-Öland Airport AB och Fullmäktige i Sydsvenska Handelskammaren.
Bor: Nybro
Vikings-anknytning: Har spelat hockey i Nybro IF 1971-1983. Ledamot i Nybro Vikings styrelse i början av 90-talet och en period runt 2010.
Största utmaning i klubben: Att behålla intresset kring hockeyn i Nybro. Att vi skall vara en mötesplats för alla och ta ett större samhällsansvar.

Märit Truuts, ledamot
Yrke: Rektor på Lars Kaggskolan i Kalmar. Bygg- och anläggningsprogrammet, fordon- och transportprogrammet samt el- och energiprogrammet.
Bakgrund: Utbildat i dator- och nätverkskommunikation på Telia Utbildning, STF Ingenjörsutbildningar samt NTI-gymnasiet. Har kombinerat den undervisande rollen med chefsrollen på alla tre arbetsplatserna. Sitter sedan flera år tillbaka i Hälleforshundklubbens styrelse (digitalt ansvarig) och satt dessutom i Kristvalla IK:s styrelse under många år. Har varit fotbollstränare under ett par år i syfte att våra hockeykillar skulle kunna kombinera hockey och fotboll tillsammans. Har varit instruktör och tävlingsledare på Brukshundklubben i Nybro.
Bor: Ruskemåla utanför Nybro
Vikings-anknytning: Har följt hockeyn i Nybro sedan 80-talet. Har i min styrelseroll haft ansvar för ungdomsverksamheten men har även haft en liten fot i juniorverksamheten. Hållit kontinuerliga U- och J-ledarmöten. Är varje match engagerad i entrén samt i att städa hallen då klubben ska göra detta. Är som förälder engagerad i bås/kioskverksamheten under juniorernas matcher.
Största utmaning i klubben: Att behålla våra ungdomar och juniorer så länge som möjligt i verksamheten samt få dessa att tro på en möjlig hockeykarriär i den egna klubben. Locka till oss juniorer utifrån och även utveckla Åkrahällskolans hockeyprofil, allt i syfte att lyfta verksamheten och på sikt få fram fler egna produkter till A-laget. Utmaningen för seniorverksamheten är att lyfta ytterligare ett steg och få in de ekonomiska resurser som krävs för detta.

Vid frågor till Valberedningen, kontakta Peter Aro (070 321 21 45), Claes Borg (070 572 35 40) eller Per-Erik Åberg (070 658 08 21).