Inför Kumla borta

Seriepremiären på hemmaplan slutade ju olyckligtvis i moll med en uddamålsförlust mot gästande Malung. Efter en mindre bra förstaperiod och underläge 0-1 kom man mer in i matchen, men med inga mål framåt och ytterligare tre bakåt hade man en rejäl uppförsbacke inför sista. Med hjälp av ett bra powerplay i början av tredje lyckas man spräcka nollan på den hittills storspelande Isac Ohlsson i Malungsmålet. Forshaga öser på och efter ytterligare ett mål i numerärt överläge efter dryga halva perioden darrade bortalaget betänkligt och ännu ett reduceringsmål prickskjuts in i Malungskassen med knappa fem minuter kvar.  Trots fortsatt belägring i Malungs zon under resterande tiden av matchen lyckas gästerna hålla undan och ta med sig de tre poängen hem till Dalarna.

Se highlights från seriepremiären här…

Nu ska vi istället blicka framåt mot kvällens match mot Kumla på bortaplan. Forshaga och Kumla har mötts två gånger under försäsongen och det har slutat med Forshagavinst båda gångerna, men det har spelmässigt varit jämna bataljer.

Några frågor till huvudtränare Dennis Hall inför kvällens match:

Vad vill du se för förändringar på isen jämfört med seriepremiären?
-”Jag vill se att vi släpper loss och vågar spela ut med den fart och energi som vi visar upp i tredje perioden.”