Surahammar förlänger med Pettersson

Lagbygget i Surahammars IF fortsätter med oförminskad styrka. Under tisdagskvällen blev det klart att Hampus Pettersson får förnyat förtroende och stannar i klubben även kommande säsong.

Den 22-åriga forwarden Hampus Pettersson som fostrats i Västerås IK, kom till Surahammar i höstas efter en stark säsong i Köping HC.

Den skridskostarke ytterforwarden gjorde en spelmässigt bra insats i Suratröjan även om poängproduktionen efter 34 matcher med Hampus Pettersson-mått stannade vid något ”blygsamma” åtta assist. Mycket på grund av att säsongen stördes av återkommande sjukdomar som påverkade både prestationen och antalet matcher.

Men i de matcher där Hampus fick känna sig pigg så visade han gång på gång hur mycket kvalitet det finns i den kroppen och nu får vi alltså möjligheten att ännu en säsong få se Hampus ta för sig i Suratröjan.

-Det känns väldigt bra att få göra en säsong till här i Sura. Jag hade en tung säsong med både covid-19 och återkommande halsbesvär. Men nu har jag opererat bort halsmandlarna och hoppas då att många av mina tidigare infektioner försvinner och att jag får vara frisk och kan ge mig själv chansen fullt ut under en hel säsong.

– Jag ser fram emot en ny säsong. Vårserien gick grymt bra för oss som lag, och nu är det dessutom flera tongivande spelare som stannar. Det gör mig extra motiverad och jag vill som övriga fortsätta på den resa vi påbörjat med Sura. Jag tror att det här kan bli riktigt bra.

Underbart att höra hur spelare efter spelare ansluter till lagbygget och att alla är så positiva till en fortsättning hos oss i Surahammar. Det ska bli väldigt kul att följa Hampus i vinter och vi önskar honom stort lycka till.

Foto: Oliver Szabo
Text: Mattias Forsberg