Från Huddinge Hockey till Boston Bruins

Grattis Jesper till din fantastiska resa som nu går vidare till Boston.

Jesper Frödén växte upp i Mellansjö de första åren för att sedan flytta till Stortorp med sin familj, som består av bröderna Niklas -99, Rasmus -00 och Lukas -12 samt Mamma Camilla och Pappa Mika. Vid 12-års ålder bytte han klubb från FOC Farsta till Huddinge Hockey Team -94.

Jespers resa har sedan gått vidare via SSK:s Hockeygymnasium, J18-J20 och vidare med fyra säsonger med AIK i Hockeyallsvenskan och sedan Skellefteå AIK. Jesper har även representerat ungdomslandslagen U18 och U19 samt blev ett utropstecken i Tre Kronor under VM i våras.
Nästa säsong när han fyller 27 år bär det av till NHL och Boston Bruins, resan blir spännande och nya utmaningar står för dörren. När vi får tag i Jesper per telefon är det en fantastiskt ödmjuk och mycket glad kille som tar emot Huddinges Hockeys gratulationer.

Jesper berättar att det är hårt arbete som tagit honom dit där han befinner sig idag och att han valde att stanna kvar i AIK trots SHL-erbjudanden för att få mer speltid för att vara mogen större utmaningar.

Jesper sänder även ett speciellt tack till sina föräldrar som alltid stöttat, men inte pushat, och lagt ner all den tid på skjuts till alla omöjliga ställen det varit match eller träning. vidare berättar Jesper att familjen är otroligt idrottsintresserad och där alla spelat i olika lagidrotter och föräldrarna engagerat sig kring barnens idrottande med viljan att prova olika idrotter.

Grattis Jesper till dina framgångar och lycka till i NHL! Du är en stark förebild för alla våra ungdomsspelare.