Ratad i Nybro – nu testar Kalmar Palmberg: ”Vi vet hans kapacitet”

Markus Palmberg, 31, fick inte plats i Nybros storsatsning.

Nu kan han dyka upp i värsta rivalen.

Forwarden är  just nu i Kalmar HC för att spela till sig ett kontrakt.

– Vi vet hans kapacitet, säger sportchefen Daniel Stolt.

FÖLJ OSS PÅ SOCIALA MEDIER  * INSTAGRAM – highlights och silly season-nyheter HÄR * TWITTER HÄR * FACEBOOK HÄR

 

Det var i slutet av maj som Nybro gick ut med att det inte finns plats i truppen för Markus Palmberg, som spelat totalt 175 seriematcher i klubben.

– De har tagit ett beslut för hur de ska gå vidare. Det vill frigöra min lön och satsa på att ta in något annat. Det köper jag. Jag har trivts väldigt bra under alla mina år i Nybro och tacksam för tiden jag fick, men det känns vemodigt att jag har gjort min sista matchen i Vikings, sa han då.

Forwarden, som gjorde 29 poäng på totalt 48 matcher i fjol, har sedan dess varit klubblös  – men nu kan han ha hittat en lösning.

Palmberg tränar med Kalmar HC – värsta rivalen – och ska också spela två matcher innan try out-perioden är över.

– Vi testar Markus under ett par dagar denna vecka för att kolla hans fysiska status. Har har inte varit på is och ligger naturligtvis lite efter där. Mem vi vet hans kapacitet och det är kanske inte en spelare vi normalt sett testar på det här sättet, säger sportchefen Daniel Stolt.

* Vad förväntar ni er?

– Det vi i första skedet vill se från honom är att han tar åt sig av hur vi vill spela och att han ligger bra till fysmässigt.

Kalmar drabbades en en tung smäll förra veckan när det stod klart att nyttige forwarden Linus Dahlstedt måste opereras och inte spelar mer 2021 och kan vara aktuell för comeback tidigast i februari.

Palmberg har totalt gjort tolv raka säsonger och 355 seriematcher i ligan för  sex olika klubbar.

Intervju Kalmars nye back Lucas Frank: “Tufft att höra som 16-åring att man vägde för mycket”