Suddenförlust mot Vimmerby

Nybro Vikings förlorade med 3-4 efter förlängning på onsdagskvällen mot Vimmerby.

På onsdagskvällen var det hemmamatch i Liljas Arena när Vimmerby HC stod för motståndet i försäsongens näst sista match för Vikings del. Det blir en jämn förstaperiod där det skapas en del lägen från båda lagen. Det är lite slarvigt spel från båda lagen genom hela perioden. Bortalaget tar ledningen några minuter in i matchen när 0-1 kommer genom en styrning framför Pontus Eltonius i Nybrokassen. Nybro kvitterar sedan i powerplay när Eero Savilahti styr in Niklas Dahlbergs skott från blålinjen.

I mellanakten ökar tempot i spelet. Nybro startar perioden med två lägen i powerplay men får inte riktigt till spelet. Hemmalaget tar dock över spelet mer och mer och 2-1 genom Robin Wengdahl efter drygt halva period

en kommer logiskt. Vimmerby kvitterar omedelbart efter det till 2-2. Vikings återtar ledningen igen när Hannes Johansson på egen hand tar sig förbi sin back och skjuter ett bra skott på bortre stolpen som går in till 3-2. Nybro har återigen ett powerplayläge därefter och då är det bättre spel men det blir ingen utdelning. Vimmerby avslutar perioden i powerplay och kommer att inleda den sista perioden i den spelformen.

I den tredje perioden genomför hemmalaget ett bra boxplay i inledningen av perioden. Vimmerby för spelet genom perioden och jagar en kvittering. Nybro håller emot tills det endast är tre sekunder kvar av perioden då kvitteringen till 3-3 kommer och matchen går till förlängning. Väl där tar det endast 13 sekunder innan bortalaget avgör till 3-4.

Nybro Vikings spelar sin sista träningsmatch, och därmed också genrep, inför seriepremiären på söndag den 26 september när Kalmar HC gästar Liljas Arena med nedsläpp kl. 16.00. Se matchen från Viking Bar och ta del av vårt medlemserbjudande under söndagens derby. Ordinarie biljetter köper du här!

Nybro Vikings – Vimmerby HC 3-4 efter förlängning (1–1, 2–1, 0-1, 0-1)
Mål Nybro: 1-1 Eero Savilahti (Niklas Dahlberg, Lukas Macklin), 2-1 Robin Wengdahl (Simon Hansson, Oliver Nilsson), 3-2 Hannes Johansson
Skott: 17-28 (6-9, 7-7, 6-12)
Domare: Jim Bergqvist