Ny Hudik-seger mot Sundsvall

En riktigt stark andraperiod med koncentrerad offensiv, stort puckinnehav och långa anfall gav HHC ett målövertag som bäddade för en ny seger mot seriekonkurrenten Sundsvall.

Fotograf: Lars Sundin.

4-3 (1-1, 3-0, 0-2) slutade träningsmatchen i Holmen Center inför 324 åskådare – en fin siffra med tanke på att matchen inte annonserats annat än på Hudik Hockeys egna it-kanaler.

HHC kom till spel utan #29 Jesper Wiberg, #16 Samuel Eriksson, #58 Filip Lander och #12 Christoffer Jansson och det satte sina spår i hur tränarna nu fick komponera femmorna och komplettera med hjälp av inkallade juniorspelare.

Lagen i Hockeyettan är just nu inne i sin mest intensiva träningsperiod och det märktes på sina håll, men det fanns absolut sekvenser i spelet som man kan ta med sig i de fortsatta förberedelserna inför seriestarten. För hemmalaget handlade det också om att nyförvärven nu fick göra matchdebut i sin nya hemmahall.

Det blev en rivande start på matchen där det stod 1-1 på anslagstavlan innan klockan ens hade tickat fram 2 minuter. Det var Sundsvall som inledde med 0-1 efter 1.46 på ett vinkelskott där #30 Simon Rönning inte riktigt lyckades låsa fast pucken som lite retfullt rullade in vid bortre stolpen.

Det kom sedan ett snabbt svar från hemmalaget med 1-1 bara nio sekunder senare i ett snabbt anfall där #70 Henrik Olsén satte pucken i mål med närmaste förarbete från #86 Alexander Popovic.

Resten av den första perioden blev ryckig med växlande övertag, många stressade felpass och en jämn skottstatistik. Spelet hittade inte någon riktig struktur och präglades av en hel del ”riv och slit” där inget av lagen riktigt kunde knyta ihop sitt passningsspel.

Desto bättre blev det för HHC i den andra perioden där hemmalaget verkligen tog tag i spelet, hade koncentrerade långa anfall och under långa sekvenser höll Sundsvall kvar i egen zon.

HHC fick inleda perioden i boxplay efter en sen utvisning i den första perioden, men släppte inte till någonting för Sundsvall att jobba med. Istället var det HHC som tog ledningen med 2-1 (5.34) när #22 Johan Lindholm utnyttjade förspelet av #70 Henrik Olsén och #20 Ante Lindström och med ett snärtigt handledsskott satte pucken högt upp förbi Sundsvalls målvakt Christof von Burg, som fick en svettig period när hemmalaget sköt 15 skott på mål – och ungefär lika många precis utanför eller över – mot bara 5 för Sundsvall.

Och det skulle komma mer från HHC som fick spela 5 mot 3 i 34 sekunder utan att göra mål, men behöll trycket även i efterföljande 5 mot 4 och till slut kunde göra 3-1 (9.42) efter en skottkanonad där det lösaste skottet till slut gav utdelning. Målet gjordes av #52 Fredric Jansson.

Även nästa mål kom i powerplay när #43 William Eckmyhl avslutade snyggt med ett skymt skott och gjorde 4-1 (13.33) efter bra förarbete av #8 Oskar Klaar  och #20 Ante Lindström.

Även om HHC fortsatte att bestämma i den tredje perioden fick Sundsvall allt mer att säga till om och kunde också snygga till siffrorna i slutet med först 4-2 (14.11) på en snygg straff där Mathias Hellgren satte pucken upp under ribban och sedan kom också 4-3 (19.47) i spel utan målvakt.

* HÄR bokar du just din favoritplats till nästa träningsmatch hemma (Väsby 14/9).

* HÄR köper du parkeringskort – gäller hela säsongen.

* Säsongskort (reserverad sitt-, ståplats, VIP-kort)  har fri entré till matchen. Om du inte har fått ditt kort finns du på lista i entrén för fri entré.

Skribent: Lars Gösta Larsson.