Övertygande seger med 5-3 borta mot Hanviken

Effektivitet i avsluten ledde till tredje raka segern.

Innan dagens matchen så visste vi att borta möte mot Hanviken är svårbemästrat då vi inte slagit dem på de senaste 5 säsongerna. Men idag fick vi en kanon start med mål redan efter 43 sekunder genom Lundin, ass av Lagerstedt och Jansson. Dock blev repliken snabb av Hanviken som kvitterar i den andra matchminuten. Sedan drar vi på oss två raka utvisningar men sedan är det vår tur att spela PP1 och då är det tidigare Hanviken spelaren G Eriksson som stänker in 2-1 fint framspelad av Söderberg och L Eriksson. Och psykologiskt viktigt så gör samme man G Eriksson även 3-1 på ett briljant uppspel där ”nya” backen Hårdstam pas

sar fram samt Paulsson, då stod klockan på 19.48.

I andra perioden trycker Hanviken på för en reducering men vårt försvarsspel är tight och effektivt och Hanviken får ta avslut på utsida eller långt ute som blir relativt enkelt för Haas i målet. Vi håller oss ifrån utvisningar i andra perioden och kan återigen gör mål på PP1 denna gång genom Paulsson på ass av Söderberg och Nilsson efter 35.22.

Inför tredje hade vi skjutit endast 8 skott men fyra mål och känslan var att vi kunde mera.
Men så under de första 10 minuterna av sista perioden släpper vi först in 4-2 och sedan kommer det ett antal utvisningar åt bägge håll som Hanviken fick en boost av och de kunde reducera till 4-3 men efter detta fick vi stopp på deras framfart och när Hanviken plockar sin keeper så får L Ericsson sätta viktiga 5-3 i tom kasse och saken var klar, tredje raka segern. Vi hittar flera sätt att vinna matchen på, vi är 100% i BP, 40% i PP och skott effektivitet på 33%.
Matchens Viking blev inte helt oväntat G Eriksson med sina två mål och ledande spel.
Vi saknade två backar till dagens match, Svennas sjuk och Aaw skada, och än en gång måste det sägas att Theo Hårdstam,

junior spelare och forward som han är, gör en kanon match och var en av flera starkt bidragande spelare i eftermiddagens vinst.