Dalen vann stökig match mot Mariestad

HC Dalen mot Mariestad BoIS brukar inte vara de snällaste av möten och så blev det inte heller ikväll. Inte mindre än 40 minuter delades ut i utvisningar lagen emellan. Trots detta vann Dalen relativt enkelt med 5-2 och jagar seriesegern i den västra Hockeyettan med två matcher kvar att spela.

Karl Smedberg spelar alltid lite på gränsen och har som vana att ställa sig framför mål och riva lite när Dalen får chans i powerplay. Det var också han som gav hemmalaget ledningen när han drog med sig pucken i sin favoritposition framför mål.

Anton Blomberg kvitterade matchen i inledningen av den andra perioden. Dalen gick kort därefter åter upp i ledningen efter mål av Kalle Hult. 3-1 kom sen av Gustav Salmi-Lilja assisterad av Colton Kalezic och Axel Eidstedt. Mariestad reducerade senare till 3-2 genom Oscar Tellström. Dalen gick till pausvila med en 4-2 ledning efter att Alex Ek dundrade in en puck i spel fem mot tre.

Erik Thorwalls var på spelhumör och var med sin fart överallt på isen och jagade livet ur spelarna i Mariestad. En match som för utom målen präglades av massvis av utvisningar. 40 minuter i utvisningsbåset delades ut lagen emellan. En match där Dalen tillslut vann med 5-2 efter att Alex Ek i den tredjeperioden sköt sitt andra mål i matchen.

HC Dalen–Mariestad BoIS HC 5–2 (1–0, 3–2, 1–0)

Första perioden: 1–0 (8.55) Karl Smedberg (Alex Ek, Felix Lidgren), spel fem mot fyra.

Andra perioden: 1–1 (5.44) Anton Blomberg (Erik Olsson), 2–1 (6.51) Kalle Hult (Gustav Salmi-Lilja, Karl Jonsson), 3–1 (12.07) Gustav Salmi-Lilja (Colton Kalezic, Axel Eidstedt), 3–2 (13.57) Oscar Tellström (Lucas Larsson), 4–2 (17.42) Alex Ek (Anton Johannesson), spel fem mot tre.

Tredje perioden: 5–2 (17.30) Alex Ek (Felix Lidgren, Hugo Rostedt), spel fem mot fyra.

Skott: 23–17 (9–6, 9–6, 5–5).

Utvisningsminuter, Dalen: 9×2 min, Mariestad: 11×2 min.

Domare: Robin Werner. Publik: 332.