Eftersnack: Mörrum-Köping 3-2

Mörrums nye tränare Richard Melkersson fick inleda med en seger. Det blev 3-2 i det viktiga hemmamötet med Köping i Jössarinken igår kväll. Mörrum gick därmed förbi såväl Forshaga som Segeltorp i tabellen.

”Jag måste säga att det är oerhört skönt för mig som ny coach att vi faktiskt kan gå ut i tredje perioden och vända och vinna den här matchen. Jag hoppas att det skapar ett förtroende från gruppen”, säger Richard.

Mörrum har tre hemmamatcher den här veckan. Nu väntar Segeltorp på lördag och Borås på söndag. Resultaten i dessa matcher kan avgöra hur säsongen slutar. Goiset vann slag nr 1. Men det var med minsta möjliga marginal och det krävdes en riktig krigarinsats från laget – och publiken – i tredje perioden för att det skulle gå vägen.

”Vi kommer ut i första perioden på ett sätt som vi absolut inte ska. Det är Köpings period helt och hållet. 1-0 är ologiskt. A

ndra är inte heller bra. Vi får inte alls ut det vi vill. I tredje tycker jag vi tar över och till slut kommer också ledningsmålet. Jag sa till grabbarna i sista pausen att vi måste sänka axlarna och börja tävla, men det är inte lätt. Vi är inte vana att föra matcherna”.

Martin von Schoultz gjorde åter en stabil insats mellan stolparna, men var inte riktigt nöjd med sitt ingripande vid Köpings kvitteringsmål. Emil Norberg fintade skott och satte pucken ur dålig vinkel.

”Jag var på läktaren och köpte korv”, säger Martin och ler.

Martin Fridén spelade fram till samtliga tre hemmamål, bland annat Mathias Kemppis 1-0 med tiondelen (!) kvar av första perioden.

”Vi snackade i andra pausen om att vi måste upp i tävlingsnivå. Tack och lov räckte det med en bra period idag”, säger brorsan Tom.

Marcus Paulsson blev som så många gånger förr den store matchvinnaren. ”Pålle” satte 2-2 i powerplay och 3-2 med mindre än två minuter kvar att spela.

”Det är så här det kommer att se ut framöver. Vi kommer att få kriga för varenda centimeter där ute. Jag tycker vi gör det lite för svårt för oss själva i två perioder. Vi spelar med axlarna uppe vid huvudet och vill vara för kreativa. Vi tänker fel, det är bättre att göra det enkla. Lägg pucken på djupet så slipper vi tappa farten. Vi gjorde det bättre i tredje”.

Mörrum-Köping 3-2 (1-0, 0-2, 2-0)
Mörrum: Marcus Paulsson 2, Mathias Kemppi. Köping: Emil Norberg, Marcus Kivelä Carlzon. Publik: 486.