Kristianstad och Troja klara för Allettan

Kristianstad och Troja/Ljungby är klara för Allettan. Kristianstad vann hemma mot Dalen med 1-0 och Troja vann borta mot Kallinge/Ronneby med 1-0.

Kallinge-Ronneby – Troja/Ljungby 0-1
KRIF mot Troja var en viktig match för båda de inblandade lagen i kampen om en plats i Allettan.  Matchen slutar 1-0 till Troja efter att Hampus Andreen satt matchavgörande målet halvvägs in i den andra perioden.  Några fler mål blir det inte i denna jämna och täta match mycket tack vare två storspelande målvakter i hemmalagets Oscar Malm som räddade 34 av 35 Trojaskott och gästernas Anton Svensson som räddade samtliga 32 KRIF-skott. I och med segern så är Troja/Ljungby klara för spel i Allettan. För KRIFs del väntar en ödesmatch på onsdag borta mot Dalen som även de spelar om en plats i Allettan.

Kristianstad – Dalen 1-0
Kristianstad vann en mycket jämn och tät match med 1-0 mot Dalen som likt hemmalaget jagar en plats i Allettan. En jakt som för Dalens del får fortsätta på onsdag då man möter Kallinge-Ronneby i en ödesmatch hemma i Norrahammar. I dagens match kom matchens enda mål i mitten av den tredje perioden, målskytt var Kristianstads rutinerade forward Fredrik Hansson som gjorde sitt sjätte mål för säsongen. Joel Gistedt räddade samtliga 33 Dalenskott. Även Dalens målvakt David Elmgren gör en riktigt bra match och räddar 30 av 31 Kristianstadsskott.

Nybro Vikings – Vimmerby 4-2
Nybro föll senast mot Dalen och var piskade att vinna idag för att vara med i matchen om Allettanplatserna. Och man gjorde vad som krävdes trots att man låg under med 2-0 efter 15 minuters spel i den andra perioden. Marcus Mellström reducerade till 1-2 med drygt tre minuter kvar att spela av den andra perioden och i inledningen av den tredje kvitterar sedan Erik Näslund till 2-2. Mindre än fyra minuter senare gör Markus Palmberg 3-2 till Nybro och drygt sex minuter innan slutet sätter sedan Johan Järlefält 4-2 till hemmalagets favör. Segern innebär att Nybro ligger en poäng efter Hanhals som innehar den åtråvärda femteplatsen. I sista omgången spelar Nybro borta mot Troja/Ljungby som redan är klara för spel i Allettan.

Hanhals – Mörrum 7-1
Hanhals har gett sig själva ett bra utgångsläge inför den avslutande omgången på onsdag efter målkalaset mot Mörrum i afton. Hanhals ligger efter 7-1 seger på femte plats i tabellen, en poäng före närmast jagande Nybro Vikings och två poäng före tabellsjuan Dalen. I den sista omgången möter man Tyringe på bortais. Vid seger under ordinarie tid i den matchen så är man klara för Allettan.

Helsingborg – Kalmar 6-4
Helsingborg tog i afton sin tredje trepoängare för säsongen efter 6-4 mot Kalmar. Noterbart från matchen var att Julius Bergqvist låg bakom tre av hemmamålen. Han satte matchavgörande 5-4 själv och spelade fram till 1-1 och 2-1 målen.

Halmstad – Tyringe 1-3
Tyringe vann dagens match mot Halmtad med 3-1 trots att hemmalaget vann skotten med överlägsna 45-31 men Tyringemålvakten Joakim Strandberg stod i vägen för 44 av Halmstads 45 skott.