Emil Leijon klar för Hammarby

Emil Leijon är en 23-årig forward som senast spelade i Tyresö/Hanviken.

Först en sportfråga, hur känns det?

– Det känns superbra att få komma till Hammarby. Av det jag hört och upplevt under min korta tid här så känns allting bara spännande och roligt och grabbarna har varit jätteschyssta. Jag skrev på för Hammarby mestadels för att det kändes som rätt steg för mig att ta. Jag hade två mycket bra år i Tyresö och hoppas nu kunna utvecklas ännu mer i ett lite bättre lag med lite större ambitioner. Sen har jag hört väldigt mycket positivt också från olika håll.

Har du hunnit få någon uppfattning om Hammarby?

– Någon större skillnad på verksamheten här jämfört med Tyresö har jag inte märkt så mycket än så länge. Det som är tydligt är att det verkar vara fler personer som hjälper till och jobbar runt laget och det är kul att ha hamnat i ett lag där organisationen är så pass stor. Uppfattningen jag fått av spelare och personer kring laget är jättepositiv, det känns som att det är en härlig stämning i och kring omklädningsrummet och det ska bli kul att lära känna alla vidare. Jag känner en del killar i laget sedan innan. Jag har spelat med en del (Albertsson/Berg) och sen så är jag väldigt bekant med både Felix Johansson och Nestor som jag jobbar med till vardags.

Vad händer just nu?

– Försäsongsträningen har börjat och jag är superimponerad av vår fystränare Stefan Ek som jag ska ta så mycket hjälp som möjligt av. Vi kör på i ett gäng veckor till tillsammans sen går man på egenträning och då blir det förutom tid i gymmet också lite tid för padel och tennis som är mina två favoritsporter på sommaren.

Vilken är din styrka och vad tänker du om kommande säsong?

Min styrka på ishockeyplan är mitt spelsinne. Jag är en offensiv spelare som gärna hittar på kreativa lösningar ute på isen. Jag kommer bidra på alla möjliga sätt för att vi ska vinna matcher men jag hoppas att jag får fortsätta bidra med min offensiv främst, där tycker jag att min största styrka ligger.

Det jag tänker om min egen utveckling är att det ska bli kul att få tävla varje dag på en lite högre nivå och förhoppningsvis ska jag bli motiverad till att träna och kämpa ännu mer för att bli en bättre hockeyspelare. Min personliga målsättning är att vara med och bidra som en ledande spelare även i Hammarby, och för laget så tycker jag att vi borde ha siktet inställt på en Allettan-plats definitivt!

 

Tränare Tommy Latva: Emil är en forward som vi tror mycket på och vi tror hans poängproduktion kommer öka under kommande säsong.