ÖHF vann säkert i premiären

Örnsköldsvik HF inledde Hockeyettan Norra på bästa möjliga sätt när man tog en säker seger borta mot Vännäs HC.

ÖHF vann med 6-2 sedan man gått ifrån i slutperioden.

– Efter lite premiärnerver i inledningen så tycker jag att vi kommer igång, och vi hanterar den här matchen på ett bra sätt, säger Lennart Hermansson, huvudtränare i ÖHF.

Efter en inledningsperiod utan några riktigt heta målchanser så skapade ÖHF flera fina målmöjligheter direkt i mittperioden, tre frilägen inom loppet av en dryg minut. ÖHF lyckades dock inte förvalta dem och istället tog hemmalaget ledningen. Simon Engström kvitterade innan Vännäs återigen tog ledningen. Men innan perioden var över så såg Oscar Frestadius till att det var oavgjort inför sista akten.

ÖHF var klart bättre än Vännäs i slutperioden och efter mål av i tur och ordning Emil Johansson, Marcus Byström, Nicklas Nordenberg och Espen Hermanrud så blev det en säker trepoängare för ÖHF.

– Vi vinner klart rättvist och jag både tror och hoppas att den här segern ska ge oss mycket inför framtiden, säger Hermansson.

Närmast för ÖHF väntar hemmamatch mot seriefavoriten Boden. Onsdag kl 19:00 är det nedsläpp i Skyttishallen.

– Det ser vi fram emot, det ska bli riktigt spännande, säger Hermansson.