Skövde vände underläge till seger i premiären

Skövde IK inledde årets Hockeyettan Västra med den längsta bortamatchen serien har att erbjuda och lämnar hallen med säsongens första tre poäng.

Men i den första perioden var det inte mycket som stämde för Skövde.
– Jag vet inte om det var bussresan eller premiärnerver men det klickade lite under den inledande perioden, ansåg Johan Hellström efter slutsignal.

Henrik Thegel hade förvisso ett fint läge redan efter tio sekunder men Isac Ohlsson parerade. Därefter tog Malung över matchbilden och skapade flera bra chanser mot SIK.

Viktor Andersson i kassen spelade dock stabilt och såg till att Skövde höll sig kvar i matchen.
SIK fick, precis som under försäsongen träna en del på sitt boxplay under matchen, tre gånger under den inledande perioden men laget försvarade sig väl. Efter drygt elva minuter tog dock hemmalaget ledningen, Felix Fjällkeborn stötte in en lös puck efter att Viktor Andersson räddat tre avslut i rad.

I slutet av perioden fick de ett nytt läge och avlossade tre nya avslut men Viktor Andersson höll kvar Skövde i matchen.
– Jag kände inte igen oss men det kan också bero på premiärnerver på en del händer och fötter. Men vi är inte nöjda med hur vi spelade i första, samtidigt, om det är vår lägstanivå så kan det bli spännande, resonerade Johan Hellström.

I den andra perioden var SIK med bättre från start och åkte betydligt mer skridskor. Det gav gästerna från Skövde ett fem mot tre läge efter att Malung dragit på sig två stycken utvisningar på kort tid.

Då kom också kvitteringen, Anton Brandhammar sköt ett skott mot Ohlsson och framför mål kunde Jonathan Ström stöta in pucken till 1-1.

Halvvägs in i perioden hade SIK vänt underläge till ledning efter att Johan Bok skickat iväg ett skott från offensiv blå och framför mål stod Rasmus Gustafsson och styrde in pucken bakom en chanslös hemmamålvakt, återigen ett mål i powerplay.

Två minuter senare fick SIK ett tre mot ett läge men pucken studsade precis över Lukas Johanssons klubba och chansen rann ut i sanden.

När SIK sedan fick spela boxplay på nytt kom kvitteringen, Malung spelade fint igenom boxen och Kristian Ferletak fick öppet mål och rakade in pucken bakom en överspelad Viktor Andersson.
– Vi spelar bättre i andra perioden, även om vi kan betydligt bättre, ansåg Johan Hellström.

I den tredje perioden var det mer ställningskrig än skönspel och det var gästerna som hanterade det bäst.
Alexander Henriksson hade ett bra läge att ge sitt lag ledningen efter sju minuter men då räddade Ohlsson.
– Vårt boxplay och vår målvakt ger oss chansen att vinna, sa Johan Hellström.

Malung hade en bra målchans i tredje, Jakob Hård af Segerstad fick ett friläge drygt åtta minuter men Viktor Andersson kom upp och räddade med en fin aktion.

Därefter var det SIK för hela slanten, Henrik Thegel hade ett friläge och fick ned Ohlsson men lyckades inte få in pucken i nätet efter nio minuter.
Max Kardevall fick ett eget friläge efter dryga tolv minuter när han kom direkt från utvisningsbåset men inte heller han lyckades få in pucken bakom Ohlsson.

När SIK slog en icing efter 17.22 tog Malung något oväntat sin timeout och det var positivt för Skövde, laget hann vila upp sig det som behövdes, vann tekningen, gick till anfall och Adam Thilander sköt ett skott mot målet, där stod Lukas Johansson och styrde in pucken bakom målvakten och SIK var tillbaka i ledning.

Minuten senare fick Johan Planeby ett läge men Ohlsson hann först och skickade undan pucken den gången. Istället kom 4-2 för Skövde när Henrik Thegel spelade pucken till Rasmus Gustafsson och när han skulle skicka in pucken i tom kasse så kastade en Malungspelare sin klubba och styrde undan pucken men domaren dömde naturligtvis mål och SIK fick plocka med sig samtliga tre poäng hem till Skaraborg.
– Det var skönt att få lite medstuds, sen var det härligt att Adam Thilander fick göra comeback, han har varit sugen ett tag på att dra på sig grejerna nu, sa Johan Hellström.

Hur tänkte du när du parade ihop Adam Thilander med Anton Brandhammar? Det känns som ett väldigt offensivt backpar?
– Jag är Hockeyettans mest offensiva tränare, jag gillar offensiv hockey, anfall är bästa försvar och vi vill väl se mål? Skrattade Johan Hellström.
– Att vinna i Malung i en premiär, när man inte får spelet att stämma, det är starkt av killarna, de är värda ett mackstopp med lite godis efter den här insatsen, avslutade en glad Johan Hellström.