Bois imponerade i seriefinalen!

Det bjöds på en riktigt bra seriefinal mellan ettan Mariestad och tvåan Grums i kvällens match i Mariehus arena. Framför allt hemmalaget bjöd upp till riktigt propagandaspel stundtals och kunde till slut vinna med komfortabla 6-3 (1-1,3-1,2-1) i en match där powerplay var ruggigt starkt från båda lagen.

Den första perioden försökte Bois kontrollera matchen så att Grums inte skulle få möjlighet att utnyttja sina snabba spelvändningar. Det innebar att Bois försökte bromsa tempot i matchen och det lyckades bra för Grums hade svårt att få till några riktigt vassa spelvändningar. Bois hade fler och längre anfall och när man vid ett av anfallen snurrat ett tag så drog Grums på sig en utvisning. Det var inte rätt dag att dra på sig utvisningar denna afton för båda lagen var hypergiftiga. Denna gång tog det 1,14 innan målet kom för 10,54 in i perioden så prickskjuter Tobias Aronsson in 1-0 när Simon Eriksson stod mitt framför Gustav Bågenvik i Grumskassen och skymde. Bois fortsatte efter det att skapa ett par lägen och man fick också chans att spela powerplay. Där var man snubblande nära att utöka ledningen, men skottet från blå gick i insidan av stolpen och ut. Med bara 1,43 kvar av perioden så var det Grums chans att få sitt första powerplay och för dom tog det 48 sekunder innan dom kvitterat. Jesper Appel får pucken ett par meter innanför blå efter Pelle Hedlund droppat den och fått Boisforwarden på den sidan ur position vilket gav pucken fri väg hela vägen upp i Sandbergs klubbhandskryss, ett mycket välplacerat skott! Så trots att Bois haft kommandot så slutar perioden oavgjort.

Andra perioden inleder Bois ruggigt starkt. Man parkerar i Grums zon i stort sett i 3 minuter och till slut orkar inte Grums spelare, som haft ett mastodontbyte på en bra bit över 2 minuter, längre utan de drar på sig en utvisning. Denna gång tog det 30 sekunder innan Ludvig Karlsson dundrar in ett stenhårt slagskott till 2-1. Bois fortsätter att snurra friskt i anfallszonen och efter 6,42 kommer också utdelningen. Efter ett långt anfall så hittar Gustav Malmkvist Lucas Jidenius som släpper den bakom ryggen till en framstormande Johan Frick som ren med Bågenvik sätter den i gubbhörnet, ett ruggigt snyggt mål! Bois fortsätter parkera i anfallszonen och Grums har stora problem att överhuvudtaget få ut pucken. Efter 13,24 får de dock det, problemet är bara att den åker ur rinken och det blir puck out. I det efterföljande powerplayet så hittar Eddie Davidsson Ludvig Karlsson med ett fint pass och Ludde laddar på ett skott som är så hårt att Bågenvik inte ens hinner reagera till 4-1. Så långt i perioden hade man inte behövt spola Bois zon. Därför kommer 4-2 som en riktig överraskning. Tobias Sandberg i Boiskassen hade kanske somnat till för när Emil Persson flippar ner pucken mot Boismålet från mittzonen så letar den sig förbi den normalt så omutlige Boismålvakten som alltså gör en riktig Rembrandt, 4-2. Efter det repar Grums lite mod och även om de inte skapar några heta lägen så jämnar de i alla fall ut spelet någorlunda.

I den tredje perioden försöker Bois kontrollera matchen igen, man ligger inte på riktigt lika hårt. Men man hugger när lägena dyker upp och det är precis det som Erik Olsson gör efter 1,20. Erik hämtar bra fart från egen zon, får pucken i mittzonen, sprintar förbi backen på blå, bryter in i mitten och sätter pucken snyggt i krysset, åter igen ett riktigt klassmål! Bois åker på en tvåminutare i offensiv zon och det tar bara en dryg minut innan Grums reducerar till 5-3. Jesper Norbäck(?kan vara fel noterat av sekretariatet) får ett pass som skör igenom boxen och drar upp pucken i första krysset. Bois får chans till nytt powerplay med åtta minuter spelade av perioden sedan Pelle Hedlund dragit på sig en onödig tvåa i anfallszon, men denna gång lyckas Grums stå emot. Grums backar efter det hem lite mer och det gör att Grums får chansen att etablera anfallsspel och man är ytterst nära att få till en reducering när Pelle Hedlund(?) får öppet mål men han håller i pucken någon tiondel för länge och TVÅ Boisare slänger sig och räddar det tillspillogivna målet. Mot slutet så väntar man på att Grums ska ta ut målvakten, men då etablerar Bois ett riktigt långt anfall och till slut kröner man det med ett 6-3-mål.  Oskar Norlöv (som hade flera excellenta pass i afton) hittar Erik Olsson mitt i slottet och han skjuter in pucken på Bågenviks klubbhandssida med bara 31 sekunder kvar att spela och matchen var definitivt avgjord.

En väldigt underhållande match med många snygga mål och hög klass på många prestationer. Bois andraperiod var nog säsongens allra bästa period och sammantaget kanske det också var Bois bästa match. Många var bra och ingen föll ur ramen, men det var roligt att se det lossna för Erik Olsson med två kassar och Ludvig Karlsson går från klarhet till klarhet. Överlag var det roligt att se backarna idag då de verkligen kom med på ett bra sätt i anfallsspelet. Fyra av målen kom från backar!

Nu är det en veckas uppehåll innan Bois åker till Lindesberg för att ta sig en seriefemman Lindlöven. Innan dess får killarna en ledig långhelg, det har det förtjänat! Nu leder Bois serien med fyra poäng ner till nya tvåan Borlänge.