Sandberg nollade Troja

Många i Bois gjorde en riktigt bra match när Bois igår vann mot Troja. Men allra mest framträdande kanske Bois målvakt Tobias Sandberg var. Trots att han hade flera svåra lägen emot sig så lyckades han avstyra alla och hålla nollan.

Tobias, hur är känslan så här dagen efter?

Alltid skönt att vinna, speciellt när vi vet hur jämn serien är. Så då mår man mycket bättre än när man förlorar.

Speciellt som det kanske var ett storlag som Troja ni vann över?

Ja på samma vecka har vi slagit både Nybro och Troja som var favoriter till seriesegern. Troja borta måste vara en av de svårare matcherna och åka ner hit och vinna, rättvist måste jag säga, var starkt

Ja det måste sägas att det var en rättvis seger, något också Trojaner höll med om.

Ja det tycker jag. De har mer i första men i andra och tredje är vi bättre även om det är jämnt. Så två perioder till oss, och vi vinner rättvist.

Och du håller nollan!

Ja det gjorde jag ju, ibland har man tur, hehe! Nej men jag fick en bra start och fick några tidiga räddningar och sedan flöt det på. Puckarna fastnade och jag såg dom, så det kändes bra.

Någon räddning du var speciellt nöjd med?

Ja dom har väl några 100%-iga målchanser som jag lyckas rädda. Har man en sådan dag när man är där till 100% så räddar man dom till skillnad när man har en sämre dag. I första hade jag en del att göra och hade ett friläge och direktslagskott som jag lyckades rädda, men håller man nollan så går man vara nöjd med alla. Sedan kanske jag inte hade 40 skott på mig som de fick det till, men det är inget att lägga energi på. Det var en del svettigare räddningar och en del lättare, men någon sidled jag är nöjd att hinna över på.

Ja i andra vann de skotten med 14-12 trots att ni dominerade kraftfullt…

Jag förstår inte det heller, men man har ju vant sig vid att det inte alltid stämmer, beror på var man spelar. På vissa ställen får man fler och på andra mindre. I andra kanske de har 7-8 skott bara egentligen, och de där skotten gör ju en del med procenten. Den här gången var de till min fördel men jag kan känna att det är tråkigt att det ska spela så stor roll hur man räknar.

Vad gör ni bra mot Troja?

Trots att de får en bra start med mycket anfall så känner vi oss trygga med försvarsspelet och spelar av de första minuterna för att sedan växa in. Det ser man i andra när vi tar över större delen och skapar lägen. Vi är trygga och litar på vårt spel och vet att så länge matchen är jämn så kommer vi skapa lägen. Igår gjorde vi tre och kunde gjort fler. Vi vet att vi är starka, vi håller ut och arbetar oss in i matchen och det gör vi fantastiskt. Många gör försvarsspelet fullt ut, täcker skott och tar arbetet framför kassarna och det är det som krävs. Gör man inte det så blir det att motståndarna vinner istället.

Laget ser ut att spela med ett självförtroende senaste två matcherna trots att ni innan dess hade tre raka förluster. Är inte det lite konstigt?

Ja vi hade tre raka förluster och var heller inte nöjda med prestationerna. Men de senaste två har vi spelat riktigt bra hockey och vunnit rättvist mot de kanske två bästa lagen och vi visar att vi har ett spel som håller. Men det är små marginaler så det gäller att vi gör jobbet, slarvar vi så förlorar vi. Alla måste göra sitt yttersta, annars vinner vi inte. Men nu har alla köpt sina roller och har tagit jobbet och vunnit rättvist. Alla har köpt spelidén, vi drar inte på oss onödiga utvisningar och som Nybro som hade några anfall, men de skapar ingenting utan vi håller dom utanför hela tiden. Vi är trygga i egen zon även om de har pucken. De kommer inte in på mål utan får skjuta utifrån och då ska vi målvakter ha pucken. Sedan har vi många skickliga spelare som kan göra sin gubbe och skapa och då kommer puckarna trilla in till slut och det har de senaste matcherna visat.

Nu har ni vunnit mot två topptippade lag men innan dess förlorade ni mot tre inte lika tippade. Har det med inställning att göra eller har ni lättare för att möta bra lag?

Halmstad leder serien så det är ju ett bra lag. Det tabellen visar är att alla lag är rätt jämnbra och då går det inte att ligga på 85% då kommer vi inte att vinna. I västra kanske vi kunde ligga på en lägre nivå men nu måste vi ligga på 100% hela tiden för att vinna. Men samtidigt, mot Troja har vi tagit 6 av 6 poäng så vi kanske spelar bättre mot bättre lag.

Ni kanske har lättare att möta lag med lite struktur?

Ja lite så kan det vara, Troja och Nybro vill spela hockey och då blir det lite enklare när det är två lag som vill det, så på det sättet kanske det kan bli lite enklare.

Hur känner du din egen form är, är du i toppform nu efter en liten svacka?

Det går upp och ner, ena dagen är man värdelös och nästa är man bra. Men det finns ingen spelare i någon serie som alltid är 100%. Visst finns det mål som man velat ha tillbaka, men de senaste matcherna har känts bra och jag hoppas kunna hålla i det så länge som möjligt och det tycker jag att jag brukar kunna göra. Men det går upp och ner, det hade varit enklare om man haft en sport där man kan påverka allt, men nu är det mycket man inte kan styra över och då kan det se ut som det är något billigt ibland. Det viktiga är att tro på det man gör, så man inte ändrar på något bara för att man släpper in ett billigt utan fortsätter jobba och tro på det man ska.

Detta var den första trepoängaren på åtminstone 10 år (så långt tillbaka jag kollat) på bortaplan mot Troja!

Det är ju bra då, det får man vara nöjd med och visar att det är starkt. Förra säsongen vann vi efter straffar, men då förstår man att det inte är en lätt bortamatch utan att det är starkt att vinna.

Vad säger du om läktarstödet då?

Det var jättekul! När man åkte ner och hörde att de hade enkrona och att de skulle få fullsatt så undrade man ju, men det var bara Oxarna som hördes hela matchen. Man skulle kunna tro att det var vi som hade enkronasmatch!

Nu väntar Huddinge och enkronasmatch på onsdag. Vad har du för tankar inför den?

Det ska bli kul att möta ett topplag igen. De har samma poäng som oss, som alla andra också höll jag på att säga, för det är så jämnt. Det kommer att bli en tuff match, vi hade jobbigt på bortaplan mot dom och gjorde inte vår bästa match. Det kommer krävas hårt jobb igen. Det ska bli spännande att se vad vi kan göra denna gång.

Av Krister Holm