Ny tung förlust – kvalstrecket flåsar i nacken

ESK föll tungt borta mot tabelljumbon Hanvikens SK i ATG Hockeyettans 15:e omgång.

Det blev tyvärr förlust för ESK i en tight match borta mot HSK. Efter en mållös första period tog ESK ledningen med halva matchen spelad efter att Zebastian Bodini Schmitt gjort 0-1.

Hemmalaget kunde dock komma tillbaka och kvittera till 1-1 innan perioden var över genom Daniel Thelin i spel fem mot fyra.

I den tredje och sista perioden så kom ytterligare en utvisning att fälla avgörandet. HSK kan avgöra i spel fem mot fyra när Martin Carlsson gör 2-1.

– Jag otroligt besviken och är egentligen ganska mållös. Vi får titta på matchen i efterhand och jobba utifrån det och försöka hitta nycklarna till varför vi svajar så i våra prestationer, säger ESK-tränaren Christian Nordenberg.

ESK är nu två poäng från en negativ kvalplats, men en match mer spelad än Hammarby. Det återstår tre matcher att spela med tabellettan Strömsbro hemma på onsdag som nästa uppgift.

Text & bild: Lokalsport.nu

Hanvikens SK – Enköpings SK 2-1 (0-0,1-1,1-0)

Skott: 27-33 (9-10,10-11,8-12)