Motstuts, men snart vänder det

Nu är det motigt för Surahammars IF, trots bra spel så uteblir poängen. Men det är bara att fortsätta att gnugga, så kommer poängen.

I första delen av första perioden gick Linden hårt på Suras backar i uppspelsfasen och lyckades bita sig kvar i Suraszonen. Linden tog också vara på ett misstag framför Surasmål och tog ledningen efter 1:25. Efterhand tog Sura över spelet och det gav resultat, man fick två PP eftervarandra och på det andra tryckte André Astley Rydberg in kvitteringen efter 15:41. Skotten 9-9.

Andra perioden började som den första med Linden övertag, men återigen så spelade Sura upp sig, man dödade av periodens enda utvisning och flyttade fram positionerna i andra halvan av perioden. Närmast mål var Elias Silfver som hade ett skott i stolpens insida. Skotten i andra perioden 13-5

Tredje perioden börarprecis som den första perioden, med ett litet övertag för hemmalaget och Sura spelar upp sig. Man dödar av ytterligare 2 utvisningar och har själva ett bra poweplay i den sista perioden. Efter17:06 har Sura en puck inne, men domaren dömer bort det målet. Istället så får Linden en kontring och lyckas få i en ledningspuck när det återstår 50 sekunder. Sura tar timeout i samband med målet och plockar ut Rasmus Helmrich ur kassen efter 19:23 och man har en riktigt bra chans i det läget, men Linden rider ut stormen. Skotten i sista perioden 12-6 och totalt 34-20, vilket dock inte speglar matchen.

Hemsidan fick ett snack med coach Patrik Juhlin efter matchen.
Det var en sur förlust det här?
-Ja väldigt sur skulle jag vilja säga. Tycker ändå att vi var det bättre laget, men vi finner en väg att förlora på istället för att finna en väg att vinna.

Linden störde Er i uppspelen under första halvan av första perioden, men det tog Ni er ur.
-Jo när vi fick ordning på uppspelen, så tog vi över spelet och var ju klart bättre sista 10 i första perioden.

Sen spelade ni bra i powerplay också, gjorde mål igen!
-Stämmer, vi hade bra fart på pucken och vi fick ju två PP på raken och tillslut så kunde de inte stå emot. Däremot så var vårt PP i tredje perioden inte alls bra, vi spelade runt för mycket och slarvade i passningaren, så vi fick inte till några direkta avslut.

Ni hade en puck inne, varför blev det målet bortdömt?
Domare blåste för tidigt, fast pucken var lös. Så det grinar lite illa just nu. Vi hade ju en straff sitiuation, men där valde man att fria.

Sen plockade ni målvakten på sluete efter deras ledningsmål och hade en bra chans att kvittera.
– Oja, vi hade ett riktigt bra läge, men det ville sig inte, tyvärr.

Ny match på torsdag,borta mot Köping.
-Precis, så det är bara att fortsätta hålla focus på träningarna, nu har vi haft motstuts i fyra matcher och tillslut så vänder det. Det är bara att jobba vidare, för vi har bra karraktär i laget och många av spelarna vill bli bättre, avslutar Juhlin.

Ja nästa match så är det dags för derby borta mot Köping. Matchen selas på torsdag och den kan Ni följa på ATG Hockeyettan live.

Eskilstuna Linden HC-Surahammars IF 2-1 (1-1,0-0,1-0)
Skott: 34-20 (9-9, 13-5, 12-6)