Andra perioden gav Lindlöven segern

Surahammar förlorade onsdagskvällens bortamatch mot Lindlöven med klara 2-6. Hemmalaget var det starkare laget matchen igenom, men det var främst en näst intill usel mittperiod från vår sida som gav Lindlöven segern.

Det började annars bra. Vi klev in med bra fart och hög forechecking och tog också ledningen efter dryga två minuters spel när Blake Luscombe med stöd av David Lidström grävde in pucken bakom Lindlövens målvakt. Efter det jämnade spelet ut sig och Lindlöven hann både kvittera och ta ledningen med 2–1 innan perioden var slut. Sura hade några bra powerplay i slutet av perioden utan att få till skärpan i avsluten, eller den kvittering som vi kanske också förtjänade sett till matchbilden de första tjugo minuterna.

Vi var nog många som både hoppades och trodde på en jämn fortsättning med första perioden kvar på näthinnan. Ack vad vi bedrog oss. Andra perioden blev något av en katastrof. Ingenting av det vi såg i första perioden fanns kvar. Det var håglöst och slarvigt från start och när varken fötter eller huvud var med där ute på isen så fick klubban göra jobbet. Tyvärr på ett sätt som gav oss utvisning efter utvisning och det

här gav Lindlöven en enkel resa mot segern.

2-1 blev till 5-1 innan perioden var slut och då hade hemmalaget gjort mål i såväl 5 mot 3, 5 mot 4 och för att göra pinan om möjligt än värre även ett mål i spel 4 mot 5. Vad som egentligen hände i den andra perioden är svårt att ta på, det enda vi kan konstatera är att man inte vinner några matcher i utvisningsbåset. En klyscha, men ikväll mer träffande än någonsin. 5–1 efter två perioder och som ni förstår så var det ”Ridå ner” och matchen kändes med all rätt förlorad.

Tredje perioden blev en lång och ganska plågsam väntan på slutsignalen. Våra killar gjorde dock vad de kunde för att försöka skaka liv i matchen men närmare än ett reduceringsmål genom Adam Holmkvist kom vi inte idag trots att slutperioden ändå var ett fall i rätt riktning. Sura gjorde vad man kunde och plockade även ut målvakten när man fick ett powerplay i matchens slutskede. Det ville sig dock inte bättre än att Lindlöven kunde slå i den sista spiken i surakistan när man i tom bur gjorde 6-2 och fastställde slutresultatet.

Onödigt stora siffror som kanske inte helt speglar matchbilden sett över tre perioder, och man kan alltid diskutera om alla utvisningar i mittronden var korrekta. Men det är som det är och det gäller för killarna att kunna hantera alla skeenden i en match. Idag gjorde man inte det och då fick man också betala dyrt.

Glädjeämnet från Lindehov var Adam Holmkvist första mål i A-lagströjan, men också Logan Micks rätt pigga skridskoåkning trots att han något Jetlaggad mest följde med för att vara en del av gemenskapen. Nu fick han spela lite och känna på tempot i Hockeyettan och det ska bli kul och se vad han kan bidra med när han acklimatiserat sig ordentligt.

Vi ältar inte den här drabbningen mer än så. Vi vet att det finns mer att hämta ur truppen och väljer att se positivt på framtiden och tar nya tag redan på söndag då vi hemma i Surahallen tar oss an Grums IK. Förhoppningsvis får de betala för frustrationen som vi tror finns i gruppen efter debaclet i Lindesberg.

Lindlövens IF-Surahammars IF 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)

Mål Surahammar: Blake Luscombe, Adam Holmkvist
Skott: Lindlöven: 50, Surahammar: 24

Text: Mattias Forsberg