Nobbade värsta rivalen – kaptenen stannar: ”En spelare med hjärta”

Han uppvaktades av värsta rivalen Nybro och nysatsande Karlskrona.

Men Sebastian Ottosson, 29, nobbade anbuden – och blir kvar i Kalmar HC.

– Det känns som att det blir något helt nytt här, säger Kalmar-kaptenen.

Kalmars lagbygge fortsätter.

Nu är det klart att lagkaptenen Sebastian Ottosson blir kvar i klubben. Backen har skrivit på ett avtal som löper över två säsonger.

Ottosson svarade för fina 27 poäng på 38 matcher den här säsongen.

– Sebastian är en viktig förlängning för Kalmar HC. Han tillför mycket rutin och erfarenhet. En spelare med hjärta för vår förening som bidrar med mycket till laget och som alltid gör sitt yttersta på och utanför isen, säger sportchefen Daniel Stolt till klubbens hemsida.

Men Ottosson sakande inte anbud från andra lag.

Barometern avslöjar i dag att han hade bud från Nybro Vikings, grannen och värsta rivalen, samt att även Karlskrona HK uppvaktade 29-åringen.

– Jag har haft kontakt med en del lag och det stämmer att Nybro är ett av dem. Det är alltid kul när folk hör av sig, det är väl ett tecken på att man har gjort något bra i alla fall. Sedan är det en rival och några som har gjort övergången där emellan vet hur det är. Jag trivs bra här och har svårt att röra på mig i dagsläget, säger han till Barometern.

Tidigare har Kalmar HC, som gör en nysatsning med Daniel Stolt som invärvad sportchef och har en ny arena klar till hösten, plockat in målvakten Jonathan Ståhlberg, 23, från Kumla och backen Erik Norén, 19, från Örebro, där han gjort 20-talet matcher i SHL.

Kalmar har också förlängt kontrakten med poängforwarden Linus Dahlstedt, 25, och Marcus von der Geest, 28.

Sundlöv tillbaka i Karlskrona: ”Ska sätta ett lag på benen som ska kunna gå upp”