Vikings besegrade av Dalen

Nybro Vikings inkasserar säsongens första förlust under onsdagskvällen när HC Dalen vinner med 2-1.

Under onsdagskvällen spelade Nybro Vikings bortamatch mot HC Dalen i Hockeyettan. I den första perioden så får vi se en jämn tillställning där hemmalaget startar de första minuterna lite piggare än bortalaget. Nybro jobbar sig in i matchen och jämnar ut spelet efter inledningen. Det skapas några ströchanser åt båda håll och lagen har varsitt powerplay men perioden slutar mållös.

I mellanakten får Nybro en bra start när Eero Savilahti sätter kvällens första mål till 0-1 via en styrning i powerplay. Några minuter senare kvitterar dock Dalen till 1-1. Perioden bjuder på ganska slarvigt och hafsigt spel där framförallt passningsspelet kan bli bättre. I slutet av perioden tar hemmalaget ledningen till 2-1 som är resultatet efter två spelade perioder.

I den tredje perioden jagar Nybro en kvittering och höjer nivån i sitt spel jämfört med tidigare perioder. Vikings är nära en kvittering ett par gånger om men ikväll är det Dalen som har marginalerna på sin sida och vinner med 2-1.

Nybro Vikings spelar nästa match på fredag den 15 oktober mot Kalmar HC i Liljas Arena, nedsläpp kl. 19.00. Köp din biljett här!

HC Dalen – Nybro Vikings 2-1 (0–0, 2–1, 0–0)
Målen: 0-1 (22.22) PP1 Eero Savilahti (Niklas Dahlberg), 1-1 (27.07) Adam Hirsch (Kalle Hult, Martin Thörnberg), 2-1 (37.12) Kalle Hult (Karl Jonsson, Martin Thörnberg)
Skott: 28-29 (13-10, 12-7, 3-12)
Domare: David Gustafsson