Vimmerby starkare än Vikings

Nybro Vikings förlorar mot Vimmerby HC med 1-2 under onsdagskvällen i Liljas Arena.

Under onsdagskvällen spelade Nybro Vikings hemmamatch i Hockeyettan mot Vimmerby HC i Liljas Arena. I den första perioden är det hemmalaget som för spelet och skapar flest chanser. Det är dock bortalaget som gör kvällens första mål till 0-1 efter en tekning i offensiv zon och ett backskott som styrs in bakom Pontus Eltonius i Nybrokassen. Nybro fortsätter driva spelet efter baklängesmålet och några minuter senare kommer en välförtjänt kvittering till 1-1 genom ett backskott från Anton Schagerberg som är ställningen efter de första tjugo minuterna.

I mellanakten blir spelet av sämre kvalitet. Det är framförallt farten och passningsspelet som behöver bli bättre. Några minuter in i perioden har Nybro det väldigt svårt att få ut pucken ur zon och till slut gör det att Vimmerby tar ledningen med 1-2. Resten av perioden blir det jämnt spel utan några större chanser åt något håll.

I den tredje perioden tar Nybro tillbaka initiativet i matchen och ju längre perioden går desto mer intensifieras jakten på en kvittering. Nybro har dock svårt att ta sig igenom Vimmerbys försvar men skapar några halvchanser. I slutet av matchen kommer också en gyllene chans när det blir powerplay för hemmalaget och man tar också ut målvakten men kommer inte riktigt nära tyvärr, Vimmerby håller emot och vinner matchen.

Nybro Vikings spelar nästa match på lördag den 23 oktober mot Mörrums GoIS på bortais, nedsläpp kl. 15.00.

Nybro Vikings – Vimmerby HC 1-2 (1–1, 0–1, 0-0)
Målen: 0-1 (06.16) Pierre Gustavsson (Pelle Ström), 1-1 (11.52) Anton Schagerberg (Sebastian Borg), 1-2 (25.40) Olle Söderlund (Hugo Ollila)
Skott: 28-21 (10-3, 8-9, 10-9)
Domare: Robin Werner