Förlängning avgjorde målsnålt genrep

Det behövdes en förlängning för att avgöra matchen mellan Östersund och HHC i ett målsnålt genrep inför HockeyEttan där det till slut blev seger för hemmalaget efter tre mållösa perioder sedan varken Östersund eller HHC lyckades spräcka nollan under ordinarie tid.

När sedan matchen skulle avgöras kom det ett snabbt segermål för Östersund i spel 3 mot 3 som stängde kvällen med en kontring och ett närskott som #1 Magnus Åkerlund inte hann parera.

– Jag tycker ändå att vi i många stycken gjorde en godkänd insats. Framförallt är jag nöjd med hur vi hanterade försvarsspelet i mittzonen. Det var inte många gånger som Östersund kom samlade igenom där, menade HHC-tränaren Per Ljusteräng.

Det var genomgående HHC som styrde spelet och som skapade de flesta chanserna, men inte hittade effektiviteten i skotten.

– Där måste vi bli bättre. Det är alldeles för många skott som sitter mitt i magen på målvakten, tyckte Ljusteräng.

Det var främst i den andra perioden som HHC tog tag i spelet och hittade farten.

Periodens skottstatistik 8-17 visar tydligt hur stort HHC:s övertag var, men det fattas ännu en portion aggressivitet i spelet framför mål.

– Vi såg nog nu att vi borde ha fått åtminstone matchen mot Strömsbro. Det märktes att vi hade lite matchovana. Det blev lite osynkroniserat ibland, men vi får ha tålamod och jag tycker ändå det fanns en del bra intentioner i vårt spel, tyckte Per Ljusteräng, som också delade ut de bästa betygen till #1 Magnus Åkerlund och till #7 Algot Landin på backsidan.

– Framåt var det väl #23 Adam Byström-Johansson och #49 Hugo Enock som märktes mest, tyckte han.

Att HHC fortfarande ligger på en hög nivå med den fysiska träningen ger förstås en viss tröghet, men träningsmatcherna har så här långt visat att det finns både fart och fysiskt spel i årets lag.

Det är många som vill väldigt mycket och det kan bli lite fel ibland, men tränarna jobbar vidare med spelidén och det märks tydligt att det finns stort fokus på att ta sig snabbt ut ur egen zon för att skapa tidiga övertag.

– Att Östersund fick lite chanser i slutet av matchen berodde väl mest på att vi började ragga ett segermål och då kan det bli ytor bakåt, tyckte Per Ljusteräng.

Och det var väl ungefär vad som hände när Östersund till slut gjorde sitt tidiga segermål i förlängningen, men nog borde HHC med normal effektivitet ha avgjort den här matchen under ordinarie tid.

Laget börjar ta form, spelarna börjar hitta sina roller och så småningom kommer nog målen också. Men nu väntar några fortsatt tunga träningar innan det är dags för seriepremiären den 15 september mot Sollentuna i Glysishallen.

Skribent: Lars Gösta Larsson