Inför Enköpings SK vs Väsby

Det är två vinnare som möts i Bahcohallen onsdag kväll. Två segerlag som båda i söndags vände ett hotande nederlag till seger och som båda avgjorde i en straffläggning. Det bådar med andra ord gott inför matchen som kan bli en riktigt sevärd historia.

 

Enköpings SK har vi ju mött under två försäsongsmatcher under sensommaren och det har gått bra med en seger hemma och en efter förlängning. Den sista för endast en dryg vecka sedan så nog vi ju ungefär vad som väntar Väsby. Men träningsmatcher är en sak, tävlingsmatcher något helt annat. Men visst känns det nog ändå bra för Väsby att veta att detta lag går att slå om alla är fullt påkopplade direkt efter nedsläpp.

 

Det var annars en detalj som inte var speciellt bra i premiären. Men det var nog inget annat än premiärnerver som spökade för när väl de stela kropparna mjukades upp och huvudena kopplades på så var det helt annat Väsby vi såg spela. Ett Väsby som varvade upp, som hittade tempot och som till slut högg som kobror när chanserna väl dök upp. Det är en attityd som behöver tas med sig även till ”Sveriges närmsta stad” som ju Enköping som stad har som slogan.

 

ESK har blivit tvungna att bygga om sitt lag efter fjolårets fina säsong som slutade med playoff till Allsvenskan där laget var på vippen att slå ut starka Vimmerby Hockey. Framförallt är backsidan i stora delar ny och det gäller nog för ESK att laget hittar till den identitet som gjorde laget framgångsrikt i våras med en stark defensiv och med en rejäl dos jävlar anamma i sitt spel. Fysisk hockey är något som Enköping gärna står för och det märkte om inte annat Väsby för en vecka sedan då det smällde lite överallt ute på isen.

 

Jag har tagit några ord med en som var med under fjolårssäsongen, nämligen Hampus Wallin. Han är en skridsko- och poängstark forward som placerade sig som trea i lagets interna poängliga under fjolåret. Så här låter hans tankar inför onsdagens batalj.

 

Hej Hampus! Det blev även en straffseger för er i premiären när ni slog tillbaka Hanviken på bortais med 4-5. Berätta lite om matchen?

Tjena! I premiären mot Hanviken så äger vi spelet större delen av matchen. Det som gör att vi inte får med oss 3 poäng är tyvärr den andra perioden, där vi ger bort lite väl mycket gratis. Starkt att komma tillbaka i sista perioden, där vi vänder 1-3 till 4-3.

 

Ni hade även precis som vi ett rätt kämpigt läge inför den sista perioden men ni lyckas vinna den med 3-1 och även vända 3-1 till 3-4 innan de kvitterade i slutet. Vad tar ni framförallt med er från matchen?

Det vi tar med oss är den starka tredje perioden. Inte lätt att studsa tillbaka så bra efter tre insläppta mål!

 

Väsby väntar er nu på onsdag i er hemmapremiär. Ett lag som ni redan mött två gånger under försäsongen. Vad tror du väntar er nu?

Det som väntar oss på onsdag är ett skickligt Väsby som även krigar hårt för att vinna. Kommer att krävas 100% närvaro och hårt arbete i minst 60 minuter. Blir nog en tuff och rolig match!

 

Hur pass bra tycker du att ni känner oss nu och vad kommer ert fokus att sättas på inför onsdagen tror du?

Vi har ju mötts några gånger nu. Både förra säsongen, och nu på försäsongen, så lite koll har man. Vårt fokus ligger på att följa vår gameplan fullt ut, och därmed kliva av matchen med en vinst.

 

Vad känner du annars själv kring formen. Börjar du hitta spelet från fjolåret än så länge?

Hmm, alltid svårt att bedöma sig själv. Jag gör mitt bästa för att bidra med så mycket som möjligt till laget. Om formen finns där får vi se några omgångar in i serien. Formen toppas förhoppningsvis efter jul, och där vill jag avsluta säsongen bättre än förra året.

 

Ni har ju tappat en del vassa spelare från fjolåret men även fått några spännande tillskott. Hur skulle du vilja gradera årets ESK kontra fjolårets?

Vi har tappat några spelare ja, men tycker absolut att vi är minst lika bra i år.

 

Vad har ni satt för målsättning inför säsongen?

Vårt mål är att ta en plats i Allettan, och det har vi material för att göra.

 

 

Vilka i ditt lag tycker du att vi i Väsby ska kika in lite extra?

Egentligen vill man nämna många ni bör hålla koll på, men väljer att lyfta fram vårat målvaktspar. Vet inte än vem som står på onsdag, men oavsett vem så har vi en stark keeper mellan stolparna när pucken släpps.

 

Slutligen Hampus, vad tror du på för matchbild på onsdag och vad kommer ni framförallt att fokusera på då?

Slutligen så tror jag på en matchbild med tufft spel, lite smågrinigt nu när det spelas om poäng, samt förhoppningsvis fartfylld offensiv hockey! Väsby som är ett bra lag, men de kommer få kämpa om de vill ha med sig poäng hem från Bahcohallen.

 

// # 80 – Hampus Walin – Enköpings SK

 

Ni som inte kan ta er till Enköping och Bahcohallen så finns alltid möjlighet att se matchen live på nätet. Länken till sändningen finner ni här

https://live.hockeyettan.se/live/18057

 

// Krister Holmgren