Full utdelning för Vikings – krossade Tyringe

Trubbigt, segt och intentsägande mot Borås. Mot Tyringe fullkomligt blommade Nybro Vikings upp och bjöd publiken i Liljas Arena på en underhållande kväll.

Nybros huvudtränare Mikael Tisell ville att hans gäng skulle spela ut mot Tyringe och det gjorde man sannerligen.

8–2-segern talar sitt tydligaste språk.

Glädjande för Tisell var att det inte b-a-r-a var succékedjan med Sebastian Borg, Fredrik Strömgren och Fabian Ilestedt som levererade den här kvällen. Jo då, de producerade en hel del också. Strömgren gjorde hattrick, Ilestedt och Borg tryckte in var sitt mål. Men även spelare som Alfred Andersson (2) och Kalle Hult noterades i målprotokollet.

– Skönt med en del nya målskyttar. Sedan är jag nöjd över att vi gjorde ett par backskottsmål med trafik, styrningar och returtagningar framför mål. Vi gjorde ett par sådana mål, säger Mikael Tisell.

Vikings avgjorde matchen i den första perioden då man under de sista tio minuterna gick från 0–0 till 3–0. När Sebastian Borg stänkte in 4–0 i början av den andra perioden var matchen defintivt över poängmässigt.

Till slut blev det alltså 8–2.

– Tyvärr blev det lite avslaget i den tredje perioden, men det blir lätt så i en sådan här match. Totalt sett tycker jag dock att vi gör jobbet. Vi åkte inte på en massa onödiga spelvändningar som vi gjorde mot exempelvis Borås, säger Mikael Tisell.

Efter premiärsmällen mot Kalmar har Vikings nu två raka segrar och syns på den övre halvan av tabellen. Nästa match är på fredag kväll då det väntar bortaderby mot Vimmerby.

Nybro Vikings–Tyringe 8–2 (30, 40, 1–2)

Målen: 1–0 (09.21) Fredrik Strömgren (Alexander Stensson, Viktor Bolin), 2–0 (10.09) Alfred Andersson (Erik Lindström), 3–0 (16.47) Fredrik Strömgren, spel fyra mot fem, 4–0 (22.52) Sebastian Borg, 5–0 (34.08) Alfred Andersson (Alexander Stensson, Joshua Berger), 6–0 (37.32) Fabian Ilestedt (Sebastian Borg, Fredrik Strömgren), 7–0 Kalle Hult (Viktor Lennartsson), 7–1 (48.12) Oliver Celec (Kevin Eriksson, Belmin Mesanovic), 8–1 (49.55) Fredrik Strömgren (Erik Lindström, Sebastian Borg), 8–2 (55.43) Axel Blomqvist (Felix Lidgren, Balint Horvath).

Skott: 3928 (119, 209, 810)

Domare: Morgan Claesson.

Publik:1 345.

Halva Potten: Vinstnummer 0813 Vinstsumma 5025 kr