Nyförvärv till Grums

Nu har Grums gjort klart med 2 st forwards inför ATG Allettan.

Det handlar om en bekant spelare för Grumssupportrarna, nämligen om Filip Sjöberg som redan spelat några matcher med laget under hösten. Filip spelar med Grums hela säsongen förutsatt att Timrås J20 inte tar sig till slutspel eller kvalspel. Filip är en riktig spjutspets. Han gjorde fyra matcher med Timrås A-lag förra året men nu när de försökt bilda en form av återtåg till SHL har han inte fått chansen. Han har varit 14:e eller 15:e forward i A-laget.

Det andra nyförvärvet är Joshua Berger som närmast spelat för Nybro.
Joshua kommer ursprungligen från Göteborg och har representerat Frölunda och Mora under juniortiden. Seniorhockeyn har han spelat i Asplöven och Helsingborg innan Nybro.

Hos Joshua ser Grums en stor potential.
– Det är en seriös och skötsam kille som vill bli bättre och han kommer garanterat komma hit och köra järnet. Han är nämligen revanschsugen eftersom han inte fick så stort förtroende i Nybro säger sportschef Robin Forslund.

Förra säsongen var hans första på seniornivå och där gjorde han 7 poäng (6+1) poäng på 22 matcher för Asplöven innan klubben gick i konkurs. Flyttlasset gick då till ATG Hockeyettan laget Helsingborg. Dessförinnan har Berger gått på både Moras och Frölundas ishockeygymnasium.

– Vi plockar in Joshua och Filip främst för att bredda truppen och för att vi ska bli mer konkurrenskraftiga inför ATG Allettan. Vi märkte förra året att vi blev sårbara väldigt sårbara för skador och sjukdomar.