Huddinges rutin avgjorde i Grums

Grums inledde matchen bra och tog ledningen med 1-0 i spel 5 mot fyra.
Målskytt Jesper Norbäck, ass Jesper Appel och Pelle Hedlund. Tid 06.14.
Allteftersom jämnas spelet ut och Huddinge tog över tillställningen.
Kvitteringen kom 09.33 in i perioden efter ett distinkt och välplacerat skott som Grumsmålvakten Gustav Bågenvik inte fick kontroll på. Målskytt Fabian Lundh, ass Filip Hedberg, Anton Kalte.
Sen var det Huddinges tur att spela i PP. Ledningsmålet kom efter ett ”misslyckat” Huddingepass som via Grumsspelare studsade in i hemmakassen. Sådana baklängesmål vill man ju inte få på sig mot så bra motstånd. Målskytt Björn Johansson, ass Måns Krüger, Gustav Ahnelöv, tid 14.32.
Huddinge vann rättvist perioden.
– Vi blev straffade för våra misstag, det måste vi rätta till, säger Grumstränaren Erik Koskela.

1-2, skott 6-20.

I andra perioden fortsätter Huddinge att föra spelet. Grums sticker upp då och då och får några fina chanser men utnyttjar inte lägena.
Efter halva perioden utökar Huddinge sin ledning till 1-3 då hemmalaget helt tappar markering i egen zon.
Målskytt Simon Eriksson, ass Måns Krüger, Dennis Nordström, tid 10,59.
Huddinge försätter att hålla i taktpinnen och en utökad ledning till 1-4 kommer efter 18,29.
Målskytt Jesper Cederberg, ass Måns Krüger, Dennis Nordström
– De stängde ned oss, helt enkelt. Vi är långt ifrån nöjda med hur vi genomförde perioden, men Huddinge var bra. Det är nog det bästa laget vi mött i år, medger Koskela.

0-2, skott 2-14.

Grums försöker att komma ikapp under period 3. Huddinges skicklighet och rutin gör det svårt för hemmalaget att komma till riktigt bra lägen. Man får dock några fina chanser, t.ex. ett stolpskott och en möjlighet att spela PP, men Huddinges  målvakt Pontus Eltonius är omutlig.