Hur Östersunds IK jobbar kring matcherna

Har du varit på någon av våra matcher? Kul! Hoppas du trivdes hos oss i Östersund Arena. Om inte är du varmt välkommen!
Vi har under Allettan märkt att det är mer publik på läktarna vilket vi tycker är jättekul, men vi har hört att det finns funderingar kring publiksiffran, låt oss förklara. 

I föreningen är vi ett gäng med (till större delen) ideella krafter som gör vad vi kan för att du ska få en så bra upplevelse som möjligt.
Vi säljer biljetter och säsongskort till våra matcher och erbjuder alla våra spelande ungdomar och ledare ett gratis säsongskort för att kunna se vårt A-lag spela och heja fram dem till seger och kanske har du ställt dig frågan ”men, är det verkligen så många personer här som publiksiffran säger?
Henrik Råghall, marknadsansvarig, förklarar hur det funkar:

”Varje årskort räknas som en såld biljett i vårt system, det vill säga att ingen annan kan boka den plats som är bokad av någon med säsongskort, därmed kan publiksiffran bli högre än antalet som är i arenan, vi har ungefär 700 säsongskort tillhörande företag, privatpersoner, spelare och ledare.
Precis som om du är på en fullsatt match i Globen kommer du se tomma platser, dessa tillhör till stor sannolikhet någon med säsongskort som inte utnyttjar sina platser den matchen, matchen rubriceras ändå som fullsatt.”

Vi som arbetar runt a-laget är ofta på plats på arenan 2-3 timmar innan match. Vi ser till att domarna och motståndarlaget får fika och blir välkomnade. Att du som besökare blir väl mottagen och har någon att fråga om hjälp. Att lineup, intro, musik, intervjuer, live-sändning och ljus funkar som det ska. Vi uppdaterar våra sociala medier och hemsida med de senaste nyheterna och resultat.
Varför? Jo, för att vi älskar det här.

”Vi sliter stundvis hårt för att göra upplevelsen så bra som möjligt men att få era likes, kommentarer och att ha er i arenan som publik gör allt värt det och vi kan känna oss stolta över vad vi gör”, säger Henrik Råghall

Så tack till dig som stöttar ÖIK i vått och torrt. Tillsammans är vi ÖIK