Östersund vann rättvist – nu väntar avgörande derby

Vallentuna Hockey åkte till Östersund igår för match och hade en bussfärd i benen innan nedsläpp men det märktes inte så mycket av det trots allt. I första perioden är det Vallentuna som inledde starkast och pressade högt och stängde mittzonen för Östersund på ett bra sätt och fick långa anfall. Tyvärr så kommer Östersund i ett av sina få inledande anfall till ett avslut med överbelastning och Östersunds back Ludvig Carlsson kliver upp in mot mål och kan vispa in ett skott som var otagbart för Jirhage och något orättvist 1-0 sett till matchbilden. Sedan fortsatte Vallentuna med långa anfall men hade svårt att komma in på Östersunds mål och perioden slutar 1-0. Så i andra blir det dyrt med Vallentuna visningar och Östersund får göra 3 mål i PP spelet och 4-0 målet var dessutom i 5-3 efter dubbelutvisning och perioden slutar 3-0 i baken. Så i sista perioden lägger Vallentuna i en ny växel och fortsätter att pressa högt och får utdelning till reducering till 4-1 genom Andreas Paulsson  då klockan stod på 9.01.

Vallentuna skapar ytterligare chanser och jobbar ihop till 4-2 genom Marcus Andersson och det var åter 1:a femman som rev och slet fram till målen. Nu var det match och Vallentuna hade bud på mera men med 2.05 kvar av matchen och tom bur sätter Östersund slutresultatet till 5-2. Sett över hela matchen så vinner Vallentuna spelet i 5 mot 5 men Östersund vinner rättvist utan att övertyga och tar sig upp på en tredje plats före tippade Hudiksvall som troligen missar även andra och tredje platsen till fördel för Borlänge och Östersund och där vårt tips blir att Väsby vinner serien. Med två matcher kvar för Vallentuna så krävs vinst mot Väsby på söndag i ett tufft derby och nästa onsdag borta mot just jagande Hudiksvall som skall se upp med ett hungrigt Vallentuna. Följ spänningen in i det sista en vecka till och sedan får man se.