Inga mål för Sura i Forshaga

Ja Sura får jaga vidare mot nya mål, nu när serien är avslutad. Man hade flera bra chanser, men lyckades inte få dit någon puck i kassen. Christoffer Hanning gjorde en mycket bra insats igen.

Christoffer Hanning får börja med en jätte räddning i första minuten. Därefter har Jakob Forslund en bra chans när han kommer fri mot Forshaga målet. 3;33 får Sura ett nytt friläge, men David Söderberg räddar. 4:15 får Sura ett nytt läge ianfallszonen, men Jonathan Karlsson missar. Forshaga kontrar direkt och sätter ledningspucken efter 4:43. Forshaga får ett PP efter 6:25, men Sura spelar bra och stressar bra. 8:52 är det Suras tur att spela i PP, men man spelar alldeles för slarvigt. Efter 12:27 får men ett nytt PP, men Forshaga stressar och är nära att gör mål i det läget. 16:26 så ökar Forshaga på efter ett horribelt spel i egenzon. Sura kladdar alldeles för mycket med pucken och det straffar sig. Forshaga får avsluta perioden med ett nytt PP med endast 14 sekunder kvar.. Skotten i första perioden 15-6.

Forshaga börjar andra perioden i PP, men Sura klarar, dock släpper man in direkt man blivit fulltaliga. 5:22 ökar sen Forshaga på till 4-0, Sura tar timeout direkt efter målet. Spelet blir lite avslaget. Men mot slutet av perioden så spelar Sura upp sig och när man får ett PP efter 18:29 så spelar man riktigt bra och har några riktigt bra chanser. Men perioden slutar 2-0, skotten 7-11.

Sista perioden inleder Sura med ett fortsatt PP, Anton Ahlin får till ett jätteskott. Men träffar inte mål. Ganska synonymt för hela säsongen för hela laget att man inte träffar mål. Forshaga får ett PP 2:18, men det blir kort, endast 7 sekunder, Sen blir det spel fyra mot fyra. Sura har några bra avslut i fyra mot fyra spelet. Jesper Hedman har sen en vass chans efter 7:00, men lyckas inte spräcka nollan. Direkt efter har Forshaga ett jätteläge men Hanning räddar med spaden det öppna målet. Efter 8:05 glider Jonathan Karlsson igenom och får med sig en straff. Han tar den själv och försöker lägga den mellan benen på Söderberg i hemmakassen. Men där är det stängt. Mot slutet av perioden trummar Sura på mot Forshagas mål, men man lyckas inte spräcka nollan, trots flera bra lägen. 0-0 slutar sista perioden och skotten 10-11, totalt 32-28.

Ja då är vårserien slutspelad och Sura får nu börja ladda mot kvalspelet. Det kommer att bli lite gnuggande på en del detaljer, så Sura kommer taggade till kvalet. Det är ju där vi skall vara på topp, säger tränaren Patrik Juhlin.