Reflektioner från ispremiären

Den första veckan i augusti är helig för många hockeysupportrar. Det är den veckan som favoritlagen börjar gå på is och för undertecknad var det inget undantag i år heller. Under tisdagskvällen begick Skövde IK äntligen ispremiär och det var glada killar som fick beträda isen i den kyliga B-hallen.
– Skönt att vara igång på riktigt och slippa barmarken, sa de senaste årens kapten Oscar Forsmark efter träningen.

Ett laddat och spelsuget gäng killar kom ut på isen i Billingehov och farten på den första träningen höll ett högt tempo. Det varvades spelövningar med passningsövningar och killarna såg ut att trivas på isen under premiären.

Visst, passningarna satt inte alltid där de skulle, men det kan knappast klassas som konstigt efter ett knappt halvår utan matcher.

På isen ställde SIK upp med samtliga tre målvakter, och alla tre fick chansen att känna på sina grejer inför den stundande säsongen. Nyförvärvet Robin Wallin, för dagen klädd i s

ina Kristianstadsskydd såg pigg ut och han kommer säkerligen vinna en hel del poäng åt laget i vinter. Även Hugo Fagerblom såg bra ut i kassen under premiären.

I övrigt kan konstateras att Alexander Henriksson och Dennis Santesson fortfarande hittar målet.

Spelskickliga centern Martin Olsson kommer bli oerhört nyttig i vinter, ett öga för passningsvägar i de mest trånga situationerna och en laglojal spelare.

Alla utom ett nyförvärv fanns med på isen

Samtliga spelare i truppen, utom en, William Johansson befann sig på isen under tisdagens premiär och där är det en rygg som spökar lite smått men tanken var att han skulle varit med under ispremiären så han är snart på gång igen.

Vi kan även konstatera att en hel drös med spelare har valt att byta tröjnummer till den här säsongen.

– De passade väl på nu när vi byter design på tröjorna, skojade sportchef Anders Lundström under träningen.

William Frödelius kommer bland annat spela med tröja 49, Samuel Gustafsson med nummer 55 och Adam Thilander kommer bära tröja nummer 68.

Vilka som kommer tillhöra årets kaptenstrio är ännu inte bestämt men det är inte helt omöjligt att den blir intakt från föregående säsong.

– Vi har sagt att vi ska ta någon vecka innan vi bestämmer oss för vilka som ska vara kaptener, men det kan absolut bli de tre som vi hade förra säsongen, sa tränare Fredrik Ljunggren efter träningen.

Supporterklubben Rebellerna har de senaste åren försökt göra något för laget efter en av de första träningarna och i år valde de att grilla hamburgare och bjuda laget på efter den första träningen på is. Ett uppskattat inslag av samtliga inblandade.

Nu kör laget fem pass i veckan, fyspass på måndagar och onsdagar, isträning på tisdag, torsdag och fredag under denna och nästa vecka. Nästa vecka avslutas sedan med den första träningsmatchen då Enköping kommer på besök till Billingehov.

 

//Kristoffer Bennemyr

Foto: Johan Nykvist