Hårt jobbande tvåvägsforward nästa nyförvärv

Han har precis avslutat en lyckad juniortid och en ungdomstid i moderklubben. Nu är det dags att utvecklas och etablera sig som seniorspelare. Hans första steg blir i Hanhals Kings. Albin har anslutit till klubben, första träningarna är gjorda och han trivs bra i sin nya klubb.

Vem är Albin?

Jag är 20 år och startade min hockeykarriär i Vänersborgs HC. Där tillbringade jag mina ungdomsår ända upp till U16, fick debutera i J18/20 som 15-åring. Året 2016/2017 valde jag att ta steget vidare till BIK Karlskoga för att gå hockeygymnasium. Det blev två säsonger med mycket spel i både J18 & 20 Elit. Mycket nöjd med dessa år och har mycket att tacka Kristoffer Näslund som idag är assisterande tränare i Frölunda för min utveckling. Roligaste minnet var säsongen 2017/2018 då jag var kapten i J18 Elitlaget och vi tog oss vidare till Allsvenskan där det tyvärr tog slut mot Frölunda. Jag fick även mycket speltid i J20 Elitlaget det året. Året efter var det dags för nya utmaningar och det var då jag tog steget vidare till Västerås IK J20. Där fick jag känna på SuperElit & lärde mig väldigt mycket. Avslutade där andra året med att bli assisterade kapten och fick upp min poängproduktion till 22 poäng på 37 matcher. Men tyvärr fick jag en skada som gjorde att jag tappade en månad av spel mitt i säsongen. I det stora hela var jag nöjd med mitt sista år som junior där jag även fick känna på att spela träningsmatch med A-laget. Nu är det dags att ta steget in i senior.

Varför blev det Hanhals Kings?

Jag fick tips om Janne och efter en del samtal tillsammans med både Janne & Björn kom vi överens. Jag gillar verkligen det Janne står för som tränare. Sedan tycker jag att laget ser mycket intressant ut denna säsong vilket gör det mycket intressant för mig att komma till Hanhals Kings. Sedan är det nära hem till föräldrar både för mig och min flickvän.

Vad gör du vid sidan av isen?

Padel & Golf är kul och där spenderar jag mycket tid. Padel är något jag verkligen fastnat för och tycker är grymt kul. Inom några veckor skall tjejen och jag flytta ihop i Kungsbacka. Har tidigare jobbat på skola och gillar verkligen att jobba med barn & ungdomar. Söker just nu jobb i Kungsbacka inom detta.

Kommande säsong

Min första seniorsäsong har jag mycket att lära. Det nya laget med tränarna är en bra miljö där jag kommer utvecklas mycket. Jag kommer kriga för att ta en plats i laget varje dag.

Spelstil, vad gör dig till en bra hockeyspelare?

Jag kan spela både center & forward, skridskostark tvåvägsforward som skall vara riktigt jobbig att möta. Bra blick för spelet och skall producera mycket poäng. Hårt jobb på isen skall symbolisera mig!

Målsättningen med hockeyn?

Vill första och främst göra en bra första säsong som seniorspelare. Kriga till mig speltid. Vill givetvis upp i seriesystemet, men har ingen stress. Fokus just nu är att komma in i seniorhockeyn som jag vet är utmanande i sig.