BHF besegrade serieledarna

BOR – WIN  (4-2) (swehockey.se)

Efter den tunga förlusten senast mot Enköping hade Borlänge Hockey på onsdagskvällen chans till dubbel revansch. Både med matchen mot Enköping i minnet samt förlusten mot onsdagens motståndare Arlanda Wings på bortais tidigare under serien när man blev nollade (4-0).

BHF öppnade matchen piggt men hade svårt med gästernas omställningar då man låg högt upp med 1 spelare som var redo för spelvändning.

Drygt halvvägs in i den första perioden skulle just gästerna spelvändning ge effekt när Jesper Andersson i ett friläge satte dit 0-1.

I slutskedet av perioden så kunde till slut BHF få utdelning då klubbikonen Marcus Andersson som nyligen gjorde comeback efter att ha klivit ner från sin assisterande roll tillbaka på isen sätta dit 1-1.

Den andra perioden var det gästerna som tog tag i spelet och 5.57 in i perioden pricksköt Gustav Eurenius in gästerna i ledningen igen.

Och precis som i den första perioden skulle BHF replikera sent då Emil Lind tog vara på en lös puck framför mål och satte dit kvitteringen.

Den tredje perioden hann precis starta innan Ludvig Westerlund stod för ett vackert solomål och ett distinkt skott och BHF var i ledning för första gången.

Knappt 8 minuter in ökade BHF på ledningen sedan en försvarare i Arlanda missbedömde en puck i luften och kastade in den i egen kasse.

BHF hade sedan inga stora problem med att hålla ledningen matchen ut och vann med 4-2.

skott totalt 33-37

En viktig seger för BHF som studsade tillbaka efter den snöpliga förlusten mot Enköping.

Nu väntar ytterligare en hemmamatch då BHF tar emot Vallentuna hemma i Borlänge ishall på lördag eftermiddag.

Tabell och övriga resultat: Hockeyettan Norra vår | stats.swehockey.se