Väsby starkast i seriepremiären

Det började bra för Hammarby, men bortalaget Väsby vände och vann söndagens seriepremiär i SDC-hallen.

Hammarby gjorde en bra förstaperiod, och tog också ledningen efter drygt åtta minuter efter en snabb omställning. Nestor Plarsmo kom med hög fart längs vänstersidan och hittade Robin Kokkonen framför kassen, som kunde peta in 1-0.
Annars var det typisk premiärhockey i den första perioden – jämnt och tillknäppt.

I den andra perioden tryckte Väsby på rejält, samtidigt som Bajen inte riktigt fick spelet att stämma. Ett flertal utvisningar gav ett ännu svårare läge, och Väsby kunde kvittera i numerärt överläge. Hammarby stretade ändå emot bra, och Sebastian Andersson motade hela 26 skott under perioden, men till slut kom ändå ett ledningsmål för bortalaget i slutet av perioden. Det var inte orättvist, men ändock väldigt surt då Hammarby hade haft ett par frilägen dessförinnan.

Bajen spelade upp sig en del i tredje perioden, men hade svårt att få till de riktigt farliga lägena och klockan tickade på snabbt. När Väsby ökade på ledningen med sex minuter kvar blev uppförsbacken än brantare, och trots att Bajen fick ett power play kort därefter fick man fortsatt inte hål på Väsbymålvakten. Slutresultatet skrevs till 1-3.

Sett över 60 minuter var Väsby det stabilare laget och segern var rättvis, men Bajen visade inte minst i den första perioden att man har en hög kapacitet.
Det som framförallt avgjorde var att Hammarby tog lite för många utvisningar, och att man inte var tillräckligt effektiva när man väl fick bra lägen.

Nya tag på onsdag, då Trångsund kommer på besök – välkomna till SDC-hallen då! Nedsläpp kl 19.00.