Knapp förlust mot Hudiksvall

Hammarby gjorde en bra arbetsinsats under lördagens hemmamatch mot topplaget Hudiksvall, men det blev till slut en knapp förlust med 2-4.

Den första perioden var Hammarbys bästa, och det var också hemmalaget som tog ledningen efter sex minuter genom Oscar Skiöld. Hudik kvitterade ganska snabbt i power play, men Bajen återtog ledningen i samma spelform efter mål av Robin Kokkonen. Glödjen blev dock kortvarig den gången – bara 14 sekunder senare kvitterade Hudiksvall på en kontring, och det var 2-2 efter en jämn och välspelad första period.

Hudiksvall visade i den andra perioden att man är ett av seriens lag, och Bajenspelarna hade svårt att komma till längre perioder i anfallszon. Man stretade dock emot bra, men med fem minuter kvar till paus tog bortalaget ledningen för första gången i matchen.

Den tredje perioden var ganska jämn, med visst övertag för Hudiksvall. Periodens enda mål som definitivt avgjorde matchen kom dock när Bajen hade en man mer på isen, och Hudiksvall för andra gången i matchen kontrade in ett mål.
Bajen krigade på hela vägen, men kunde inte få in något mer mål – slutresultatet skrevs till 2-4.

Sett över tre perioder var det rättvist att Hudiksvall vann, men skillnaderna mellan lagen inte så stora och Bajen gjorde stod upp bra mot ett av Hockeyettans starkaste lag. Två av baklängesmålen kom till på kontringar, och i slutändan var det det som avgjorde matchen.

Matchen presenterades i samarbete med Flinks Järn, som också utsåg matchens lirare: Magnus Åkerlund, Hudiksvall och Magnus Kullerback, Hammarby (Marcus Carlsson på bilden ovan hämtade priset). Vi gratulerar vinnarna!

Nästa match för Hammarby är också det en hemmamatch, som spelas nu på onsdag kl 19.00 då Enköping kommer på besök.

Highlights: https://live.hockeyettan.se/watch/12477