Serieledarna starkast i Glysishallen

Hammarby kämpade tappert och var med i matchen länge, men serieledande Hudiksvall gick ifrån till seger i tredje perioden.

Det började bra för Hammarby, som spelade jämnt med hemmalaget i den första perioden och skapade flera farliga lägen. Målen uteblev dock för bägge lagen, och vi gick till pausvila med 0-0 på resultattavlan.

I den andra perioden skruvade Hudik upp tempot och gjorde det svårt för Bajen, som försvarade sig förtjänstfullt och Rasmus Eklöf i kassen släppte ingenting förbi sig under periodens första halva. När hemmalaget åkte på en utvisning höll Eric Winbergh sig framme och gav Hammarby ledningen. Glädjen varade i 27 sekunder – Hudik svarade blixtsnabbt och kvitterade.

Likaläge inför den tredje perioden alltså, men Hudik hade tagit över mer och mer och det var därför inte ologiskt att man både tog ledningen och sedan drygade ut den innan fem minuter passerat av perioden. Bajen krigade på, men orkade inte riktigt skapa det tryck som krävts för att få hål på hemmalaget – som i sin tur försvarade sin ledning på ett stabilt sätt. Klockan tickade hela vägen upp till 60 minuter, och resultatet 3-1 stod sig.

Bajen gjorde det bra, och höll jämna steg med suveräna serieledarna länge innan Hudik växlade upp och gick ifrån till rättvis seger. Spelmässigt kan detta ha varit Hammarbys bästa insats i Glysishallen hittills, även om det inte räckte till poäng den här gången. Nya tag mot Enköping på onsdag – med det här spelet finns goda chanser till seger då!