Hammarby IF: Till idrottsborgarrådet m. fl.

Till idrottsborgarrådet m. fl.

Zinkens ishall stängs med omedelbar verkan. Ishallen har börjat röra på sig och riskerar att helt rasa. Hundratals barn och ungdomar står nu utan sin hockeyarena och värdefull istid för barn och ungdomar som spelar hockey och bandy försvinner. Bara i Hammarby Hockey handlar det om ca 200 barn och ungdomar samt flick/damlaget. Nu krävs snabba åtgärder samt en långsiktig lösning på ishockeyns hallproblem.

Det kan inte ha kommit som någon överraskning för de beslutande i Stadshuset att ishallen på Zinken sjöng på sista versen. Därför är det beklämmande att man nu försvarar sig med att man minsann gjort mätningar förra året och att man då inte fann något alarmerande.

Hanteringen av Zinken är tyvärr bara ytterligare ett bevis på hur Staden missköter sitt uppdrag att se till att alla ideellt arbetande ungdomsledare, barn och ungdomar inom ishockey och bandy har tillgång till ändamålsenliga lokaler.

l; font-weight: 400; letter-spacing: normal; orphans: 2; text-align: start; text-indent: 0px; text-transform: none; white-space: normal; widows: 2; word-spacing: 0px; -webkit-text-stroke-width: 0px; background-color: #ffffff; text-decoration-style: initial; text-decoration-color: initial;">Den akutlösning som Staden nu anvisar är uterinken på Kärrtorp och innebär att den sen tidigare kaotiska situationen flyttar från Zinken till Kärrtorp och accentueras då det redan idag bedrivs hockeyverksamhet på Kärrtorp. Det är en akutlösning med allt vad det innebär i form av resor, osäkerhet med vädret, förvaringsutrymmen m.m.

De problem som stängningen av Zinkens ishall innebär är inte bara något tillfälligt, utan det kommer att fortgå under lång tid om inga åtgärder snabbt sätts in. Om så inte sker tror Hammarby Hockey att ungdomshockeyn i Stockholm går en kräftgång till mötes.

Inom Hammarby Hockey får stängningen av Zinken omedelbara konsekvenser av olika slag. Det mest påtagliga är att föräldrar börjar se sig om efter bättre alternativ där de inte behöver skjutsa barnen kors och tvärs över staden till olika anläggningar varje gång det är match eller träning.

Inom Hammarby IF arbetar vi bl. a. med att hjälpa våra 19 medlemsföreningar i Hammarbyfamiljen i arbetet att få bra möjligheter att bedriva sina verksamheter. Inte minst handlar det om anläggningsfrågor. Vi ser med stor oro att problemet med anläggningar i Stockholm Stad inte blir till det bättre och bifogar den skrivelse som Hammarby IF Alliansstyrelse mottagit från Hammarby Hockey – en av de 19 föreningarna inom Hammarbyfamiljen.

Inom Hammarby Hockey finns idéer på vad som är möjligt att göra både på kort och på lång sikt när det gäller hockeyns situation och vi vill gärna få till ett möte med Staden för att presentera och diskutera dessa idéer.

Stockholm i november 2018

Med vänliga hälsningar

Lars Strandberg Ordförande i Hammarby IF

===
Skrivelsen från Hammarby IF Ishockeyförening: 
ZDammHIF