Kämpainsats gav två poång

Hammarby avslutade året med att ta två poäng i söndagens bortamatch mot Sollentuna – 5-4 efter förlängning. Den gamla klyschan ”mer kamp än skönspel” sammanfattar stora delar av matchen, men vi fick också se effektivt power play och några läckra mål.

Den första perioden var jämn, med ett litet övertag för hemmalaget som också gjorde periodens enda mål efter åtta minuter.

I den andra perioden hände desto mer. Hammarby fick ett tidigt power play, och Eric Winbergh kvitterade. Sollentuna replikerade snabbt, också det med ett mål i numerärt överläge. Det var rejält böljande spel och hela 37 skott i perioden.

Efter ett mönsteranfall kvitterade Hammarby på nytt genom David Ljusbol, som gjorde vad som kan ha varit säsongens läckraste mål efter att snurrat bort målvakten fullständigt.

Hemmalaget hade svar på tal även den här gången, och återtog ledningen kort därefter. Det var dock Ljusbol som fick sista ordet i perioden, när han tryckte in 3-3.

Matchen stod och vägde i sista perioden, och båda lagen brände jättelägen. Det var först när halva perioden var spelad som det kom ett mål, och detta för hemmalaget – återigen i power play. Samma spelform var det som gällde när Victor Blom fick praktträff och kvitterade till 4-4 med dryga två minuter kvar.

Matchen gick till förlängning, där Hammarby fick ännu ett numerärt överläge – då klev Felix Lundqvist fram och prickade in målet som betydde att bonuspoängen gick till de grönvita!

Fem poäng på de två första matcherna är förstås en riktigt bra start för Hammarby, som idag visade prov på stark moral och kom tillbaka från underläge fyra gånger om. Nu står Bajen över veckans omgång, och lirar igen först år 2019 då Vallentuna kommer på besök. Nedsläpp 16.00 i SDC-hallen på trettondagen.