Nytt målkalas när Hammarby vann igen

Som så många gånger förr blev det målrikt när Hammarby och Vallentuna möttes under trettondagen – och det var Bajen som vann med 6-4!

Hammarby inledde bäst, och gjorde också den första periodens enda mål när Axel Åström häll sig framme i numerärt överläge efter åtta minuter. Vallentuna spelade upp sig under andra halvan av perioden, men debuterande Ludvig Persson var en stabil sista utpost och spikade igen.

Fem minuter in i den andra perioden kvitterade bortalaget efter slarv från Hammarby, men repliken var blixtsnabb och bara halvminuten senare var det åter ledning för de grönvita efter ett läckert mål signerat Felix Johansson.

Bägge lagen hade gott om offensivlusta, och matchen var jämn liksom den var böljande. Vallentuna kvitterade på nytt med dryga fem minuter kvar till paus, men även denna gång hade Hammarby svar på tal och återtog ledningen tämligen kvickt – den här gången genom Eric Winbergh. Med bara 36 sekunder kvar av perioden kom också ett psykologiskt viktigt 4-2-mål från Marcus Carlssons klubba.

Den tredje periodens inledning blev intensiv, med tre mål inom loppet av ett par minuter. Vallentuna krympte avståndet i power play, Winbergh ökade på till 5-3 och Vallentuna reducerade på nytt. Matchen stod sedan och vägde fram tills dess att 4.34 återstod, då Felix Johansson blev matchens andra tvåmålsskytt när han satte 6-4.

Vallentuna tog ut målvakten tidigt och parkerade i anfallszon, men Hammarby försvarade sig mycket bra och släppte inte till särskilt många farliga skott. Efter lite ”gurgel” med efterföljande utvisningar kunde vi till slut konstatera att matchen var över, och Hammarby vann alltså med 6-4!

Bajen gjorde en stark offensiv insats, den bästa på länge, och försvarsspelet fungerade också bra med undantag för en del slarvmissar. Nye målvakten Ludvig Persson svarade för en stabil debut, och framåt var det ett flertal spelare som utmärkte sig – inte minst Eric Winbergh som gjorde fyra poäng och var ytterst nära att fullborda ett hattrick i tom bur.

Nu väntar en tuff vecka med tre matcher, varav de två första är mot seriens bottenlag. Hammarby är med i tätstriden efter den fina inledningen, och fortsätter man på den inslagna vägen har man goda möjligheter att vara kvar där också efter den kommande veckans utmaningar!