Segertåget rullar vidare

Hammarby gjorde vad som krävdes, och tog tre nya poäng i onsdagens bortamatch mot jumbon Hanviken!

Matchklockan hade tickat upp på prick en minut när David Ljusbol tryckte in ledningspucken för Bajen, en perfekt start för de grönvita som var det bättre laget i inledningen. De första tio minuterna var helt klart Hammarbys, mycket tack vare att man fick spela flera numerära överlägen.

Under periodens andra halva var det istället hemmalaget som tog över taktpinnen, och Hammarbys spel i den egna zonen var inte på topp – då var det skönt att Ludvig Persson på nytt gjorde en bra match i målet och stoppade alla puckar han fick emot sig. Ett mål till skulle det

dock bli i perioden, och det för Hammarby. Eric Winbergh visade att hans fina målform fortsatt håller i sig när han utnyttjade ett friläge och ökade på ledningen.

Även den andra perioden rycktes sönder av mycket utvisningar, men det dröjde tills dess att tre minuter återstod innan något av lagen fick utdelning i power play, och det var återigen Bajen som gjorde mål. Victor Blom verkar trivas bra i Tyresö ishall – två mål vid förra besöket, och nu var det han som var sist på pucken när ledningen ökades på till 3-0. Hemmalaget reducerade kort därefter, men det var fortsatt ledning för Hammarby inför den sista akten trots en missad straff i mitten av andra perioden.

Och fler mål skulle det inte bli, visade det sig. Trots ett spelmässigt övertag för Hanviken lyckades de inte få hål på Ludvig Persson, som faktiskt var hyfsat nära att bli målskytt när hemmalaget plockade ut målvakten i slutet. Slutresultatet skrevs alltså till 1-3, i en match där Bajen gjorde tillräckligt för att vinna men inte nådde upp till samma höga nivå som i söndags.

14 poäng av 15 möjliga på de fem senaste är facit, och vid seger hemma mot Trångsund på fredag tar Hammarby över serieledningen. Pucken släpps kl 19.00 i SDC-hallen, vi hälsar alla varmt välkomna och hoppas på välfyllda läktare!