Stabil insats när Bajen nollade Gripen

Hammarby gjorde en stabil insats i två och en halv period, och hade en levande vägg i målet i form av Ludvig Persson som höll sin första nolla – det räckte till seger hemma mot Gripen!

Bortalaget inledde visserligen piggast under de första minuterna, men Hammarby tog ledningen efter fem minuter på en kontring där David Ljusbol prickade rätt. Därefter tog Hammarby över, och hade ett litet spelövertag under resten av den första perioden utan att få in några fler puckar.

Bajen fortsatte att vara det bättre laget i den andra perioden, och Gripen såg ut att vara slitna efter lördagens urladdning mot Sollentuna. Kapten Marcus Carlsson ökade på ledningen till 2-0 i mitten av perioden, och det kändes väldigt stabilt – inte minst tack vare ett strålande defensivt arbete av hela laget.

Den tredje perioden fortsatte enligt samma mönster till en början, men Gripen tog över mer och mer och de sista 10-12 minuterna blev Ludvig Persson rejält bombarderad. Ett par numerära överlägen hjälpte dock inte för bortalaget, Luddes nolla förblev intakt och när Gripen chansade på att ta ut målvakten tidigt kunde Axel Åström punktera matchen i tom kasse – seger med 3-0!

I 50 minuter kändes det mycket stabilt, sedan hittade Gripen en extra växel att lägga i och satte Hammarby under ordentlig press. Uppoffrande spel, en briljant målvaktsinsats och lite flyt med studsarna gjorde dock att Bajen höll emot och försvarade serieledningen!

Nu väntar en ren seriefinal på onsdag då Segeltorp kommer på besök – ett Segeltorp som bara är en poäng bakom Hammarby i tabellen. Det är upplagt för en högdramatisk tillställning!