Nichlas Torp till SHL

Det blev ett hektiskt dygn för Nichlas Torp som satt i bilen på väg hem efter gårdagens träning när agenten ringde och berättade om Oskarshamns intresse:

-Ja, vad ska man säga det gick rejält snabbt igår kväll. Jag satt i bilen och hade precis kommit in till stan efter träningen när telefonen ringde. Så det var bara vända och hämta grejerna och åka hem och sova innan jag imorse åkte till Oskarshamn. Dom ville ha ner mig direkt eftersom att det bara är två ispass innan vi möter Malmö på torsdag.

Just Malmö är en klubb som kittlar lite extra att få möta för Torp som själv spelat i skånelaget.

-Jag vet inte hur det ser ut just nu jag åkte ner imorse och har kört första ispasset, övergången blev klar under isträningen så jag hade en del missade samtal från media. Men självklart vore det roligt att spela mot Malmö det hade varit en häftig känsla. Nu ska jag först göra mig hemmastadd då jag precis kommit in i nya lägenheten.

Det blev alltså bara två matcher i Dalen för Torp som nu är tillbaka i SHL med nykomlingen Oskarshamn.

-Det ska bli riktigt roligt att få spela i Oskarshamn och SHL igen. Jag spelade ju i Düsseldorf tillsammans med Pettersson-Wentzel så honom känner jag ju redan, annars är allt nytt här nere med staden, laget och allt.

Torp som varit med och tränat med Dalen är tacksam för att han fått möjligheten och samtalet mellan honom och klubben har varit ärlig och öppen.

-Det har varit väldigt bra och öppen dialog. Jag skrev ju inget kontrakt eftersom jag ville se vad som kanske skulle dyka upp och om det var något intressant så skulle jag ha möjligheten att nappa på det. Nu blir det ett korttidskontrakt med Oskarshamn och gör jag det bra så finns möjligheten till förlängning.

Till sist blir det en comeback i Dalen om inget annat skulle dyka upp efter SHL-äventyret?

-SJÄLVKLART, då blir det ut till Norrahammar igen, avslutar Nichlas Torp.

Piotr Arvidsson