Snabba mål sänkte Bajen

Två blixtsnabba mål i både första och andra perioden sänkte Bajen i söndagens hemmamatch mot Enköping, där det till slut blev 1-6.

Hammarby gjorde en ganska bra förstaperiod, där man stundtals skapade fina lägen och framförallt tightade man till försvarsspelet jämfört med tidigare matcher. Tyvärr höll det inte riktigt hela vägen – i slutminuten av perioden gjorde bortalagets Daniel Andersson matchens första mål. Spelmässigt hade det varit jämnt så långt så 0-1 kändes inte som en katastrof, däremot var det en rejäl kalldusch när samme Andersson bara 19 sekunder senare gjorde ytterligare ett mål.

Tyvärr fortsatte det enligt samma mönster fem minuter in i den andra perioden. Först fullbordade Andersson sitt hattrick, och bara 12 sekunder senare kom också 0-4. Bajen spelade ändå helt okej därefter, men bortalaget hann också med att göra ett femte mål innan perioden var till ända.

Hammarby kämpade på i tredje, och fick in en reduceringspuck i power play genom Hampus Berg med kvarten kvar. Målet gav tillfällig tändning till Bajen, men Enköping tog sedan över mer och mer och fastställde slutresultatet 1-6 med fyra minuter kvar. Rättvis bortaseger, med med väl stora siffror.